Преминете към основното съдържание

Карл Велики – вдъхновител и вдъхновение

Образът на Кайзер Карл е повече от известен, с бялата си коса, вързана на опашка, черните очила и кожените ръкавици без пръсти. Но какъв е той през погледа на художници и модни илюстратори?
© Instagram/hypebeast

Малко известен е фактът, че дизайнерът, оставил дълбоки следи в модата, е искал да стане илюстратор. Цялата му творческа кариера освен с колекции за Chanel и Fendi (и не само) е изпъстрена с безброй скици и илюстрации.

© Instagram/karllagerfeld

Почеркът му на художник трудно може да бъде сбъркан, както впрочем и този на дизайнер.

След неговата кончина се изписа, какво ли не, социалните мрежи ни заляха с до болка познати или позабравен снимки. Редица дизайнери направиха постове, каква роля е изиграл Карл Лагерфелд за тяхното творческо развитие. Фактите са си факти! Големите личности, записали имената си в историята, често са вдъхновение и за изобразителното изкуство. Дизайнерът с немски корени не е изключение. Подбрах няколко художници и илюстратори от Instagram, впечатлен от различната гледна точка на всеки от тях, като в някои произведения има и откровена ирония.

В очакване на ревюто на Chanel за есен-зима 2019-2020 г., което ще бъде на пети март, всички се чудим как от модната къща ще почетат великия дизайнер, върнал Chanel в звездна орбита. А ние ви припомняме неговия образ, от една малко по-различна гледна точка!

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser