Преминете към основното съдържание

Карла Бруни: Предпочитам да изтърпя втори мандат пред нещастен мъж вкъщи

Защо наричат италианката "левия мозък на Саркози"?
Карла Бруни и Никола Саркози
Карла Бруни и Никола Саркози © Splashnews

След няколко месеца състезанието за Елисейския дворец ще започне официално, а Карла Бруни ще подкрепи напълно съпруга си в политическата му битка въпреки всички неудобства, произтичащи от свързания с ролята на първа дама протокол. Певицата не иска "нещастен мъж вкъщи" и затова ще застане плътно до Никола Саркози.

През май 2017 г. французите ще изберат нов президент и Никола Саркози, който вече бе начело на страната в периода 2007-2012, е твърдо решен да се завърне в Елисейския дворец.

В шоуто на Елън Дедженеръс преди време Карла Бруни заяви "желанието си на френска гражданка" да види Никола Саркози като кандидат-президент.

"Искам да бъде щастлив и ме е грижа за страната ми. Като жена не ми се иска да се връща във властта, но като гражданка мога само да желая това", каза тогава Карла Бруни-Саркози.

Като жена Карла Бруни продължава да изпитва ужас от нови пет години в "ада на Елисейския дворец", каза тя в интервю пред последното издание на Paris Match. Но като всяка жена, която обича силно, желае само щастието на съпруга си. А Саркози е щастлив само, когато изпълнява активна обществена роля.

В същото време Карла Бруни трудно преглъща компромисите, които политиката изисква. "За нея бе трудно на конгреса на Републиканците да стисне ръката на Франсоа Фийон, който предаде Саркози по най-долен начин", споделят нейни близки.

В същото време на книжния пазар във Франция излезе книгата "Истинският роман на президентите" на журналиста Филип Лаби. В нея присъства и кратък коментар от Карла Бруни за книгата, публикувана от Валери Трирвильор:

"Тази книга е отговор на едно унижение. Във всички случаи изневярата е точно това. Още повече, когато тя е публична. Нещо повече, нямайки брак с Франсоа Оланд тя беше в странна ситуация, почти нелегитимно в Елисейския дворец. С целия този протокол със сигурност се е чувствала сама. А в Елисейския дворец не отиваш, ако няма любов. Без любов към един мъж, никой не би изтърпял всичко което се случва около един президент."

Често упрекват Карла Бруни в "левичарство", а някои съпартийци на Саркози я обвиниха, че е най-големият му проблем. Според радикалното крило в партията под влиянието на съпругата си, Саркози се е отказал да отменя закона за гей браковете.

Според анализ на списание Le Point обаче Карла Бруни далеч не е от артистите с леви идеи, а фразата за "левият мозък на Саркози" е била измислена от обкръжението на бившия президент с маркетингова цел в опит за спечелване на част от левия електорат. Nouvel Observateur стига дори по-далеч, смятайки, че именно Карла Бруни кара Саркози да направи изказванията си по-десни. Във всеки случай всички анализатори са съгласни в едно: Карла Бруни има огромно влияние върху Никола Саркози, почти толкова голямо колкото това на Сесилия преди.

Очевидно фразата, че зад всеки успял мъж се крие по една жена, е напълно вярна, поне що се касае до френската политика. Неслучайно Le Canard Enchaine се запита преди седмица какво е влиянието на актрисата Жюли Гайе върху президента Оланд. Според разследване на вестника докато Оланд се е заел с големите досиета като намаляване на безработицата, Жюли Гайе е поела зад кулисите по-дребните назначения в областта на културата и изкуството. Пред Оланд и неговата приятелка все още стои проблема с "легитимирането на връзката им пред обществото." Какво по-добро от някое културно събитие, каквито има в изобилие до края на годината.

В същото време за началото на политическия сезон Карла Бруни ще придружи съпруга си при посещението му в Южна Америка... Всъщност точно обратното. Карла Бруни има концерти в Буенос Айрес и Рио де Жанейро. А Никола Саркози ще я придружи "като истински фен", комбинирайки визитата със срещи със симпатизанти на Републиканците зад граница. Саркози вече има опит с подгряването на събитията на Карла - през ноември 2014 в Кан се изяви като водещ на неин концерт, само дни след като тя бе на първия ред на конгреса на партията в Ница.

И докато съпругата му продължава с концертите и подготвя нов албум, друг член на фамилията Саркози е един от най-търсени DJ-и напоследък. Сен Тропе, Калви, Бразилия, Мадрид, Париж, Кан, Монако, Дубай, Ню Йорк, Маракеш Пиер Саркози, познат като DJ Mosey, успя да се превърне в нещо различно от "сина на президента". Дует с Карла Бруни? "Може би, но е рано да говорим за това", скромничи новата звезда на клубната музика пред RTL.

Едно е сигурно: ако не успее със завръщането си в политиката, за Саркози има хляб в шоу бизнеса минимум като продуцент.

Текст: Александър Николов - редактор в chronicle.bg

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser