Преминете към основното съдържание

Като от приказка: Кейт Мидълтън с тиарата на Даяна и рокля Alexander McQueen

Херцогинята на Кеймбридж се появи сред гостите в очарователна дълга синя рокля
© getty

Докато Мегaн Маркъл и принц Хари обикалят Австралия, Кейт Мидълтън и Принц Уилям посрещат гости. Официалната среща с холандския крал Вилем-Александър и кралица Максима се състоя в Бъкингамския дворец.

За този кралски повод Кейт Мидълтън избра да носи синя рокля на Alexander McQueen с бижута на Даяна - любимата ѝ тиара Cambridge Lover’s Knot  и обеци под формата на капки. Освен това рамото на Кейт бе украсено с жълта брошка - подарък от кралицата, който се дава на всички жени от кралското семейство.

 


КЕЙТ МИДЪЛТЪН Е ОТНОВО С ЛЮБИМАТА ТИАРА НА ПРИНЦЕСА ДАЯНА


© getty

Любимата тиара на Даяна, всъщност ѝ е била много тежка за носене и за това тя често е предпочитала Spenser's tiara, която е семейно наследство.

Cambridge Lover’s Knot е поръчан при Garrard през 1913/1914 от кралица Мария. Диадемата е създадена от съществуващите бижута, които кралица Мария има в колекцията си. ​След смъртта на Мария през 1953 г., тиарата преминава при кралица Елизабет II. Тя я носи с лекота в началото на 50-те години на миналия век.

Приказката на изсвестната тиара продължава. Кралицата заема диадемата на Даяна, принцеса на Уелс като сватбен подарък през 1981 г. Тъй като диадемата е била заем, а не част от личната собственост на Даяна, сега тя е отново в колекцията на кралицата. Сега, често виждаме тиарата, но този път носена от Кейт Мидълтън. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser