Преминете към основното съдържание

Казабланка: Един от най-модерните градове на Мароко

Галерия
Толя Стоянова / Снимки: iStock

Казабланка е мегаполис в западната част на Мароко, на самия Атлантически океан. Нарежда се сред най-големите и развити градове в страната. Казабланка става известна благодарение на едноименния филм. Ако не сте го гледали, ви препоръчваме да поправите тази грешка още днес.

А знаехте ли, че Казабланка е и най-голямото пристанище на Мароко? Един от най-любопитните факти за града е произходът на името му - от арабски език означава „бяла къща“. Досещате се защо.

Няма как да пропуснем и най-известната забележителност тук - джамията „Хасан II“, която е най-голямата модерна джамия в целия ислямски свят. Построена е в чест на Хасан II по проект на видния френски архитект Мишел Пинсо.

Друга забележителност, която не бива да пропускате, докато сте в града, е фарът. Той е висок цели 45 метра и е издигнат през 1905 г., като сянката му се вижда от повечето крайбрежните заведения.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser