Преминете към основното съдържание

Къде да потърсим и намерим мотивация?

Как да се научим да постигаме целите си?

© Emma Matthews Digital Content Production

Ако и тази година не сте успели да отслабнете за лятото, не сте минали към подходяща диета и не сте си намерили мечтаната работа, тогава вероятността от липсата на мотивация е голяма. Да, постигнето на целите не е лесна задача, но ако намерите стимул и започнете да следвате стриктно мечтата си, ще откриете, че да промените живота си към по-добро, не е толкова трудно.

ВИЗУАЛИЗИРАЙТЕ МЕЧТАТА СИ

Първо трябва да сте наясно какво искате да постигнете. Изложете нещата в детайли - как ще изглежда тялото ви, когато отслабнете или колко уверени бихте се чувствали в стройно тяло и какви дрехи бихте могли да носите, да не говорим за реакциите на плажа в новите ви бикини, които най-накрая ще се осмелите да сложите. С визуализирането на резултатите от тренировките, ще бъде много по-лесно да се мотивирате сами да стигнете до фитнес залата или поне да спрете тестените изделия.

СДОБИЙТЕ СЕ С НОВИ НАВИЦИ

Нашето съзнание работи с добре познати схеми. Всичко се дължи на това, че, когато човек прави нещо по навик, умът му е в покой, защото той не трябва да обработва новата информация, идваща от външната страна, той знае много добре, какъв ще е процесът и какъв трябва да е резултатът. На пример, ако ви е трудно да ставате рано, опитайте се в продължение на месец да се събуждате по едно и също време, без да използвате "snooze" бутона на алармата. Така, тялото ви ще свикне с това, че точно 8:00 трябва да бъде будно и говото за дневните задачи и приключения.

НАПРАВЕТЕ ПОДРОБЕН ПЛАН

Понякога наличието на целта и желанието да го постигнем съвсем не са достатъчни. Според психолозите, много от хората захвърлят начинанието си до средата, защото в един момент осъзнават, че мечтата им е недостижима. За това си начертяйте пътя към успеха с няколко "спирки" и направете подробен план със списък от нещата, с които можете да се сблъскате и какво може да бъде тяхното алтернативно решение. Това ще даде по-реалистична представа за мечтата ви и ще се движете по-устремено напред.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser