Преминете към основното съдържание

Кейт Мидълтън ще получи титлата на принцеса Даяна

Херцогинята ще получи званието след смъртта на кралица Елизабет II
© getty

Майката на принцовете на Уилям и Хари, лейди Даяна Спенсър, ще остане завинаги в паметта на британския народ като "Кралица на сърцата".

Всъщност, медиите я наричаха така през последните няколко години, преди трагичната ѝ смърт през 1997 година. След развода с принц Чарлз, Даяна се отказа от кралската си титла и официално спря да бъде част от кралското семейство.

От годежния пръстен до букета с любимите цветя на Диана - изглежда, че на сватбата на Хари и Меган, лейди Ди е имала невидимо присъствие. И въпреки че напоследък цялото внимание се съсредоточи върху новосъздадената херцогиня на Съсекс, Кейт Мидълтън е тази, която ще получи част от наследството на Даяна.

© getty

След смъртта на кралица Елизабет II или в случай на нейната абдикация, Чарлз ще поеме трона. Така принц Уилям автоматично ще стане принцът на Уелс, а Кейт ще получи титлата - принцеса на Уелс, която някога е била на Даяна.

Камила Паркър Боулс, втората съпруга на Чарлс, от уважение към първата съпруга на съпруга си, се е отказала от това звание. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser