
Продукти за кекса:
Продукти за сиропа:
Приготвяне на кекса:
1. Разбийте маслото и захарта, докато станат пухкави, след това добавете яйцата и внимателно смесете с бъркалка на ниска скорост.
2. Пресейте подправките и бакпулвера в брашното.
3. С помощта на шпатула внимателно разбъркайте сухите съставки в яйчената смес.
4. Изсипете тестото в намазнена тава.
5. Разрежете крушите наполовина, почистете семките и ги поставете плодовете в тестото с разстояние 2 см.
6. Печете на 180 градуса за 25-30 минути. (зависи от размера на формата).
7. Веднага след изпичането полейте кекса с джинджифилов сироп.
Приготвяне на сиропа:
1. Смесете водата, захарта и настъргания джинджифил в тенджера.
2. Разтопете захарта напълно на умерен огън и оставете сиропа да заври, след което го свалете от котлона и го оставете да се охлади.