Преминете към основното съдържание

Кекс с круши и подправки

Изкушение за всички сетива.

Продукти за кекса:

  • Масло - 200гр
  • Гранулирана захар - 200гр
  • Яйца - 4 бр.
  • Брашно - 280гр
  • Ванилия - 1 саше
  • Бакпулвер - 7гр
  • 3 меки круши
  • Канела - 2гр
  • Кардамон - 1гр
  • Смлян джинджифил - 1гр
  • Бахар - 1 гр

  • Продукти за сиропа:

  • Пресен джинджифил - 50гр
  • Захар - 50гр
  • Вода - 100 мл

  • Приготвяне на кекса:

    1. Разбийте маслото и захарта, докато станат пухкави, след това добавете яйцата и внимателно смесете с бъркалка на ниска скорост.

    2. Пресейте подправките и бакпулвера в брашното.

    3. С помощта на шпатула внимателно разбъркайте сухите съставки в яйчената смес.

    4. Изсипете тестото в намазнена тава.

    5. Разрежете крушите наполовина, почистете семките и ги поставете плодовете в тестото с разстояние 2 см.

    6. Печете на 180 градуса за 25-30 минути. (зависи от размера на формата).

    7. Веднага след изпичането полейте кекса с джинджифилов сироп.

    Приготвяне на сиропа:

    1. Смесете водата, захарта и настъргания джинджифил в тенджера.

    2. Разтопете захарта напълно на умерен огън и оставете сиропа да заври, след което го свалете от котлона и го оставете да се охлади.

    messages.loading
    Горе
    ELLEworld twitter-logo-silhouette pinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser