Преминете към основното съдържание

Кестеновите бисквити на Клод Моне

Предлагаме ви рецептата, трансформирана за мъфини
© iStock

Днес споделяме с вас една рецепта, която ние самите нямаме търпение да пробваме. Адаптирана е от изданието Monet’s Table: The Cooking Journals of Claude Monet (Simon & Schuster, 1990). Въпреки че там се споменава кой е любимият сладкиш на великия импресионист (т.нар. зелена торта с крем от шам фъстък), ние се спираме на кестеновите бисквити, тъй като те са доста подходящи за това време от годината.

Предлагаме ви рецептата, трансформирана за мъфини.

Необходимите продукти

1/2 чаша несолено масло
1 чаша неподсладено пюре от кестени
3/4 чаша захар
3 яйца, жълтъци и белтъци разделени

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете с масло и брашно малки формички за мъфини. Разтопете маслото на слаб огън. Разбъркайте в кестеновото пюре, захарта и жълтъците. Разбийте белтъците, докато сместа образува твърд връх, и ги прибавете към другата смес. Разпределете по формичките и печете за около 20 минути или докато клечка за зъби излиза суха. Извадете от фурната и поръсете с пудра захар по желание.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser