Преминете към основното съдържание

Кевин Спейси с нови обвинения за сексуален тормоз

Този път пострадалите са тийнейджъри

В ново съдебно дело Кевин Спейси отново е обвинен в сексуални престъпления, този път спрямо подрастващи. Той беше съден от актьора Антъни Рап и анонимен мъж, които обвиниха Спейси в сексуални престъпления срещу тях през 80-те години, когато двамата са били на около 14 години. Сега следват нови обвинения срещу актьора - последният път делото беше приключено, тъй като не беше възможно да се докаже вината на Спейси „без участието на жертвата“.

В дело, заведено във Върховния съд на Ню Йорк в Манхатън, Спейси е обвинен в изнасилване на тийнейджър, с когото са се запознали в часовете по актьорско майсторство в окръг Уестчестър в началото на 80-те години. Според обминението Спейси поканил студента в апартамента си и няколко пъти „правил секс с него“. В последната им среща Спейси нападнал тийнейджъра, въпреки че момчето се съпротивлявало, се казва в исковата молба.

Антъни Рап беше един от първите, които обвиниха Кевин Спейси в сексуален тормоз - преди три години. Обвиненията срещу актьора станаха най-шумните след случая с Харви Уайнстийн, който доведе до създаването на движението #MeToo, в което много известни личности споделиха, че са жертви на тормоз.

Обвиненията сложиха край на изключително успешната кариера на Спейси, който е носител на два Оскара - през 1996 г. за „Обичайните заподозрени“ и през 2000 г. за „Американски прелести“. Последно актьорът участваше в сериала на Netflix House of Cards, но беше изгонен от последния сезон на шоуто, след като обвиненията за сексуален тормоз започнаха да изплуват на повърхността.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser