Преминете към основното съдържание

Кейт Мидълътън чака девет години предложение за брак. Защо?

Цели девет години минават преди през 2011 г. Уилям да предложи брак на Кейт Мидълтън. Експертите са сигурни, че този толкова дълъг период преди годежа може да се обясни не с нерешителност от страна на принца, а от обоснован страх.

Кралският коментатор Ричард Кей смята, че Уилям не е искал да повтаря грешките, които родителите му, принц Чарлз и принцеса Даяна, са допуснали в брака си. „Уилям бе свидетел на развода на родителите си ... Беше много загрижен да не повтаря грешките им“, обяснява Кей в документалния филм „Уилям и Кейт в бъдещето“. Ето защо Уилям отлагал решителната крачка и дълго се вглеждал в бъдещата си съпруга.

.

Други експерти обаче смятат, че Кейт и Уилям са били застраховани от грешките на родителите на Уилям от самото начало. Да, принцът, както и баща му, са били под огромен натиск: бъдещият престолонаследник е длъжен да си намери подходяща партия. Но по време на срещата с Кейт Уилям е едва на 20 години, докато когато Чарлз среща Даяна, вече е прехвърлил 30. Това означава, че бъдещият херцог на Кеймбридж е имал лукс, от който родителите на Уилям са били лишени – време.

„Наистина ни отне известно време, за да се опознаем истински. Станахме много близки приятели “, каза Кейт в интервю по повод годежа си с Уилям.

В интервюто за своя годеж Чарлз от друга страна беше нервен и се чудеше какво е любов. „Спомнете си онзи ужасен коментар от Чарлз за определението за любов. Бихте ли могли да си представите, че Уилям би казал това на Кейт? “, пита биографът Клаудия Джоузеф, цитирана от Express.co.uk. Съмненията на Чарлз не са изненадващи, защото той, за разлика от сина си, е имал само 12 срещи с бъдещата си съпруга преди годежа.

Но плавното развитие на отношенията им и близкото приятелство все не спасиха Кейт и Уилям от проблеми. През 2007 г. принцът инициира раздяла, която продължи няколко месеца. Според историка Робърт Лейси по това време Уилям е паднал в капана на страха да не влезе в същия нещастен брак като баща си, а също така и на натиска на обществото и семейството, които всеки ден все повече и повече настояваха да предложи ръката и сърцето си на своята избраница.

За щастие Катрин и Уилям успяха да възстановят връзката си и тази година ще отпразнуват десет години стабилен брак, през който им се родиха три деца.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser