Преминете към основното съдържание

Хари и Меган искат извинение от кралското семейство

Херцозите на Съсекс са категорични, че това трябва да се случи преди коронацията на крал Чарлз III.

Принц Хари и Меган Маркъл ще поискат извинение от кралското семейство за нанесените им обиди. Това съобщава The Times.

Според изданието двойката иска до месец май кралското семейство да "поеме отговорност за болката и щетите, които са им причинили". Освен това принц Хари и Меган Маркъл са огорчени от липсата на отговор от страна на двореца по обвиненията, които отправиха публично. Те искат да получат извинение на среща, която да се състои преди да присъстват на коронацията на Чарлз III през май 2023 г. Преди дни бе съобщено, че кралят е поканил най-малкия си син и съпругата му на събитието.

Според запознати двойката била ядосана, че кралското семейство преди това е уредило среща, на която кръстницата на принц Уилям и приятелка на покойната кралица Елизабет II, Сюзън Хъси, се е извинила на ръководителя на благотворителната организация Sistah Space, Нгози Фулани, за да се предотврати расистки скандал. По-рано Фулани каза, че по време на прием в Бъкингамския дворец Хъси й задавала унизителни въпроси и питала „от коя част на Африка идва“.

Според принц Хари и Меган Маркъл това говори за "двойните стандарти", които се спазват в кралското семейство. "Нищо подобно не беше направено, когато Хари и Меган повдигнаха различни въпроси: без срещи, официални извинения или поемане на отговорност. Трудно е да се примирят с това, те биха искали да се срещнат и да чуят извинение", казва източникът.

Херцозите на Съсекс споделиха претенциите си към членовете на кралското семейство в документален сериал, чиито последни епизоди бяха пуснати миналата седмица. В поредицата принц Хари и Меган Маркъл разказаха за медийния тормоз, който според тях е довел до спонтанен аборт на Меган. Членовете на семейството, според Хари, не се опитали да се застъпят за тях, какъвто бил случаят с принц Уилям. Освен това в сериала се чу, че кралското семейство умишлено разпространява информация за тях, която поставя двойката в лоша светлина, като по този начин медийното внимание се отвлича от истории, които биха могли да навредят на репутацията на принц Уилям.

В един от епизодите на сериала принц Хари изразява съмнение, че ще получат извинение: „Трябваше да се примиря с факта, че никога няма да получим извинение или че ще поемат отговорност.“

По-рано кралското семейство заяви, че няма намерение да отговаря на обвиненията на принц Хари и съпругата му.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser