Преминете към основното съдържание

Хари може да загуби титлата си принц

Защо херцогът на Съсекс ще трябва да се откаже от всички кралски почести, а Меган не?

Хари ще трябва да се откаже от кралските си титли, ако получи американско гражданство, за което, според съобщения в пресата и собствените му публични коментари,той кандидатства. Това означава, че той вече няма да бъде не само херцогът на Съсекс, но най-вероятно и принц. В същото време ситуацията с Меган, която след сватбата стана „херцогиня“ и която вече има американски паспорт, не е толкова ясна. До това заключение стигна Марлен Кьониг - международно признат експерт по темите за британски и европейски кралски особи.

Като съпруг на американски гражданин, Хари има пълното право на гражданство. В същото време Арчи има двойно гражданство - английско и американско.

Натискът върху монархията да лиши двойката от титли се засилва в светлината на коментарите от двойката-бунтари преди президентските избори в САЩ, както и заради сделката им с Netflix.

След оттеглянето на Хари и Меган от дейността им като старши членове на кралското семейство стана ясно, че кралица Елизабет им е позволила да продължат да използват титлите си, но не и с бизнес цели.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser