Преминете към основното съдържание

Хари Стайлс – момчето, което се пусна по фината линия на успеха

С втория си албум британската звезда закова името си сред тези на важните артисти на световната музикална сцена

© getty

Сбогувайки се с кариерата си в момчешката група One Direction, Хари Стайлс успя да докаже творческата си независимост и способността си да прави по-изобретателна музика.

Скептиците, които твърдяха, че очарователният британец може да завладява само тийнейджърки и трябва да се сбогува с амбициите си, сега вярват, че Стайлс постепенно се превръща в главната поп звезда на нашето време.

ONE DIRECTION КЪМ СЛАВАТА

За първи път светът се запозна с Хари Стайлс през 2010 г. на прослушвания за британския формат X Factor. 16-годишният тийнейджър бързо завладя публиката и съдиите благодарение на своята харизма. Бизнес усетът на Никол Шерцингер събра Хари с още три талантливи момчета – Зейн Малик, Луи Томлинсън и Лиам Пейн, формирайки сладникавата банда One Direction.

Момчешките групи доказаха своята комерсиална стойност още през 90-те с Backstreet Boys и N’Sync. Маркетолозите много добре знаят – дамите са готови да купуват повече от господата, а момчешките групи предлагат на аудиторията си няколко различни мъжки типа в комплект, така че всяка да намери своя фаворит сред тях. Албуми, тениски, концертни билети – всичко е добре съставен бизнес.


One Direction бяха създадени по време на Х Factor абсолютно по същия изпробван и успешен модел и бързо попаднаха на върха на британските и американските класации.

Въпреки лудата популярност на One Direction (и до голяма степен заради нея), музикалните сноби не можаха да възприемат групата като нещо повече от търговски трик, а за по-демократичните с развит музикален вкус, предназначените за тийнейджърки песни бяха твърде скучни.

Момчетата успяха да се задържат заедно 6 години и по класическия модел на всяка една музикална група накрая се разпаднаха. Зейн Малик е първият, който се осмелява да се отдаде на солова кариера, а през 2016 г. групата обявява прекратяването на дейността си и всеки член тръгва по своя собствен път.

Така на Хари Стайлс му се отдава възможността да прави своя музика – очевидно най-доброто, което можеше да се случи с него и със света на поп музиката.


© getty

МАЛКИ КРАЧКИ КЪМ FINE LINE

Издавайки дебютния си самостоятелен албум през 2017 г., Стайлс показа колко много иска да се откъсне от звученето на бойбандата.

Въпреки че поп прачетата в албума отново се въртят около любовта и разбитото сърце, в музиката на Хари се усеща и носталгия по добрите стари песни, смесени с алтернативен рок и фолк. С разнообразието от интимни балади и други, които бяха специално там, за да разгорещят и изпепелят стадионите, с този албум Хари застана на границата на поп музиката и рокендрола.

Две години по-късно, на 13 декември 2019 г., Стайлс издаде своя втори самостоятелен албум – Fine Line.

Още от първия сингъл става ясно, че музикантът се е впуснал по експерименталната линия и е намерил своя отличаващ се саунд в смесицата от денс и фолк. Текстовете на песните са откровени, а To Be So Lonely има всички шансове да се превърне в един от основните поп манифести на годината.

Още по етикети

Хари Стайлс , One Direction
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser