Преминете към основното съдържание

Харви Уайнстийн беше обвинен в изнасилване на още пет жени.

Грозят го до 140 години затвор.

На 21 юли, 69-годишният Харви Уайнстийн се яви пред съда в Лос Анджелис по още обвинения за изнасилване.

В момента филмовият продуцент излежава присъда в Ню Йорк. Оттам той е откаран с частен самолет в Калифорния, за да може да участва в процеса. Уайнстийн е обвинен за 11 случая на сексуално насилие, станали между 2004 и 2013 г. в хотели в Бърли Хилс и Лос Анджелис.

Асошиейтед прес съобщи, че продуцентът не се е признал за виновен,

Според съобщения в медиите Уайнстийн е заявил, че всички сексуални активности са били по взаимно съгласие.

Ако съдът признае продуцента за виновен по всички точки, присъдата му според законите на Калифорния може да се увеличи до 140 години.

Адвокатът на Уайнстийн, Марк Верксман, заяви, че ако процесът е справедлив, клиентът му трябва да бъде оправдан. Освен това той отбеляза, че обвиненията са неоснователни и са отправени много отдавна.

Миналата пролет Уайнстийн беше осъден на 23 години затвор. По различно време срещу него се изправиха десетки жени, които го обвиняваха в различни престъпления от сексуален характер.

По време на съдебните дела срещу продуцента, които предизвикаха може би най-шумния скандал в Холивуд, бе формирано движението #MeToo, подтиквайки много жени, включително известни личности, да говорят за преживяванията си от сексуално насилие и тормоз.

Съвсем наскоро се проведе още едно съдебно заседание - съдът финализира развода на Харви Уайнстийн с Джорджина Чапман. Чапман напусна продуцента веднага щом се появиха първите обвинения срещу него. Бракът им беше официално разтрогнат преди седмица.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser