Преминете към основното съдържание

Хоакин Финикс ще изиграе Наполеон в новия филм на Ридли Скот?

Точно двадесет години след излизането на култовия филм „Гладиатор“, Ридли Скот се събира с носителя на „Оскар“ Хоакин Финикс за филма „Kitbag“, епична историческа драма за живота на Наполеон Бонапарт.

След психопатичния маниак Жокера, новоизлюпеният баща Финикс ще изпробва пагоните на невротичния, амбициозен и самовлюбен пълководец на Френската революция, който по-късно ще стане император.

Странното име на филма (отнасящ се до жаргонното име на армейска чанта) идва от поговорката: „В торбата на всеки войник е скрит генералски жезъл“. И въпреки че филмът на Скот ще се основава на реални факти, лентата не бива да се приема като ръководство по история.

„Kitbag” е оригинален и изключително личен поглед към бързото и безмилостно издигане на Наполеон през призмата на вълнуващите му отношения със съпругата му и истинска любов Жозефин. Целта на филма е да пресъздаде прочутите битки на Бонапарт, неговите непреклонни амбиции и поразителната стратегическа визия на виден военен лидер и визионер.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser