Класическа калифорнийска закуска (също така много разпространена в Кейптаун): кроасан с масло, пълнен с омлет и различни добавки: настъргано сирене, пушена сьомга, рачешко месо; или хрупкав пържен бекон, покрит с прясна салата, спанак или пресни билки - вариациите са безкрайни. Тази рецепта се нарича още „щастие за закуска“.
ОСНОВНА РЕЦЕПТА ЗА КРОАСАН С ОМЛЕТ
Продукти (за 2 порции):
Приготвяне:
1. Разбийте яйцата в купа, добавете малко мляко / сметана и разбъркайте добре. Подправете със сол и черен пипер.
2. Загрейте тиган на умерен огън. Добавете масло, изсипете яйчената маса. Обърнете омлета, когато се запече от едната страна, гответе до желаната консистенция.
3. Добавете омлета към полуразрязаните кроасани и гарнирайте по желание.
Съвети за добавки към пълнежа: