Преминете към основното съдържание

КИНО МИТОВЕТЕ: Секс като в „Кама Сутра“

Филмовият драматизъм прави секса далеч по-еротичен. Безкраен секс, йога пози, тантра оргазми... Защо не се получава така и в реалността?
Оргазмът с всяка клетка на тялото е задължителен.
Оргазмът с всяка клетка на тялото е задължителен. © iStock

На кино

И двамата се вдъхновяват от древното индийско учение. Впускате се в чувствено пътуване, което ги води до неминуем връх. Посещават тантра-семинар, за да се отърват от повсеместното тесногръдие. Сексът се превръща в мистично преживяване, а оргазмът с всяка клетка на тялото става задължителен.

В действителност

Бързо установявате, че в „Кама Сутра“ има някои неща, които забавят еуфорията. Между другото, някои глави разглеждат секса с проститутки твърде обстойно, докато други намират изгарянето на тялото на починалия партньор за подходящ отговор на смъртта. След първоначалния шок се фокусирате върху това, заради което книгата е така известна, а именно: позите.

За съжаление, ако не сте йоги в разцвета на възможностите си, някои изпълнения автоматично отпадат. „Съюз на антилопата“, „Жаба“ и особено „Мост“ (той прави мост, а вие го възсядате) са толкова взискателни по отношение на гъвкавостта – неговата, вашата или и на двамата, че удоволствието отдавна е изчезнало.


ЙОГА ЗА ЕКСТАЗ


Други предложения могат да ви се сторят хубави, оригинални, интимни и безпроблемни на хартия, но – като в случая с „Витло“, се оказват изключително трудни за изпълнение, да не кажем невъзможни. Освен ако древните индийци не са имали различна от нашата анатомия.

Вероятно семинарът ще ви помогне да установите това. При него обаче успехът е правопропорционално зависим от способностите на учителя (а също и от привлекателността на участниците). В повечето случаи ще попаднете на някой монах-санясин, който е бил майстор на спорта в някой друг живот. Съответно, повечето от упражненията се извършват с пот на чело (и на тяло) и така чувствено-мистичният елемент се оказва силно ограничен.

Ползата: в последствие ще преоткриете насладата от простичката, но ефективна мисионерска поза и ще заличите думата „тантра“ от речника си.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser