Преминете към основното съдържание

Кино сексапил в женски род

Тези две актриси са достойни наследнички на Ким Бейсингър и Шарън Стоун, когато говорим за горещи сцени на голям екран
Алисия Викандер в "Треска за лалета"
Алисия Викандер в "Треска за лалета"

„9 седмици и половина“, „Първичен инстинкт“ и „Широко затворени очи“ са класики по темата за най-горещите сцени в историята на киното. Ала 80-те и 90-те са твърде далеч, за да продължаваме да се осланяме на тях. Кои са тогава актуалните попълнения следКим Бейсингър и Шарън Стоун? И какво ново може да ни предложи големият екран, освен шума около трилогията „50 нюанса“?

Секси агресия

С една от последните си роли – на балерината таен агент в „Червената лястовица“, ДЖЕНИФЪР ЛОРЪНС трайно се задържа начело на горещите класации. Героинята на Лорънс се учи да използва тялото си като инструмент за съблазняване. И макар най-коментирана да се оказа сцената, в която се разкрачва чисто гола пред камерата, определено по-горещият момент е разсъбличането ѝ в прегръдките на Джоел Едгертън.

Дженифър Лорънс в "Червената лястовица"

Допреди „Червената лястовица“ Лорънс се бе зарекла да не се показва гола в киното. Какво е променило решението й? „Мисля, че най-накрая просто се почувствах секси“, казва актрисата. „Хареса ми ролята и не исках да я изпускам само заради собствената ми неувереност.“ Помогнал ѝ и фактът, че вече била работила с екипа зад кадър в „Игрите на глада“. Колегите й отивали на работа в 3 сутринта, за да включат отоплението. Ала когато дошъл моментът гърдите на Лорънс да попаднат в кадър, тя се притеснила, да не би от жегата зърната ѝ да изглеждат прекалено големи.

© Wenn, С Крис Прат в "Пасажери"

Е, „Пасажери“ не ѝ носи такива тревоги, но пък на няколко пъти я тласка в обятията на Крис Прат. Крайният резултат е толкова наелектризиращ, че Лорънс се оказа замесена в обсъждането на раздялата между актьора и половинката му Ан Фарис.

Невинно“ привличане

АЛИСИЯ ВИКАНДЕР определено е решила да пренареди представите ни за секси. Разби клишетата още с X Machina: Бог от машината“, където играе изкуственият интелект Ава. За да ни убеди, че и непокритите с човешка кожа чарколяци на един хуманоид могат да бъдат секси, ако лицето притежава магнетичен поглед!

© Wenn, Алисия Викандер като X Machina

Интимните сцени в „Треска за лалета“ (безкрайният секс в ателието на художник накара кината да наложат възрастово ограничение за зрителите) и „Потапяне“ (ласки в хотелската стая с току-що срещнат непознат, който – да не забравяме – е с тялото, лицето и шотландския акцент на Джеймс Макавой) затвърдиха имиджа ѝ на секссимвол.

С Джеймс Макавой в "Потапяне"

Същото някак постигна и „Tomb Rider: Първа мисия“, макар и лишен от каквито и да е горещи сцени. „Не мисля за това, дали съм гола, дали ми е студено или ме е страх – обикновено в повечето филми в даден момент влизам в някаква ледена вода“, смее се актрисата. „В такива моменти се фокусирам върху сценария. Важна е историята, която пресъздаваме.“

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser