Преминете към основното съдържание

Киното може да спаси връзката ви!

Гледането на филми заедно се оказва лесно и ефективно упражнение за укрепване на любовта. Какво трябва да знаете за него?
Съвместните кино вечери понякога дават по-добър резултат и от брачната терапия.
Съвместните кино вечери понякога дават по-добър резултат и от брачната терапия. © iStock

Ако любовните ви отношения са опрели до опита, споделян по TLC, може би е време да се задържите пред екрана още малко. Защото гледането на филми заедно би могло да бъде решението на проблемите във вашата двойка.

След финалните надписи

Съвместните кино вечери понякога дават по-добър резултат и от брачната терапия, твърди ново проучване, продължило цели три години. Според неговите данни, броят на възнамеряващите да се разведат сред наблюдаваните партньори, които в рамките на месец гледали заедно 5 заглавия на любовна тематика, бил двойно по-малък в сравнение с другите двойки доброволци в експеримента. Важно условие е да обсъждате с половинката си изгледания филм, след като дойдат финалните надписи.

5 филма за месец и рискът от развод намалява наполовина!

Замислящ ефект

„Анализирайки резултатите, си мисля, че жените и мъжете имат много добра представа какво е или не е наред в отношенията им“, казва авторът на проучването Роналд Роге. „Така че няма защо да ги учим на нови умения, за да избегнат раздялата си. Онова, от което се нуждаят, е да се замислят за собственото си поведение. А филмите, също като книгите, имат този ефект върху нас, хората.“

Партньорите се нуждаят не от съвети, а от това, да се замислят за собственото си поведение.

Любов с вкус на пуканки

Излиза, че най-полезни би трябвало да са романтичните комедии? Не е задължително, смята експертът. В зависимост от проблемите в двойката ви, можете да се насочите към сюжетите с изневяра, например „Изневяра“ с Ричард Гиър, или към такъв за истории, в които някой от партньорите е емоционално или физически дистанциран – като „Любовта е опиат“ или „Дяволът носи Прада“. А защо нещо за онези екстремни моменти за връзката, като раждането или запознаването с родителите! Вижте как героите минават през тях, посмейте се, но след пуканките не пропускайте и приказките.

Изберете сюжет, свързан с проблемите в двойката ви.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser