Преминете към основното съдържание

Китното селце Авен в Южна Франция

Сгушено по завоите на река Орб, част от Националния природен парк Горен Лангедок, в подножието на планината Севени, селцето Авен отдавна е известен център за лечение на хронични и трудно лечими дерматологични заболявания
Френското селце Авен
Френското селце Авен

На вид малко селце, но в същото време посещавано от много хора. Причината за това е изворът, чиято вода е с доказан лечебен ефект върху кожата. Днес този извор е обект с обществено значение и там има изграден голям хидротерапевтичен център, който посреща своите пациенти с елегантна архитектура, перфектно интегрирана около самия извор.

Центърът, който използва иновативно медицинско оборудване, за да осигури ефективна хидротерапия, е подходящ както за възрастни, така и за малки деца. С хидро процедури за период от около месец може да се постигне значително подобряване на състояния като тежка екзема, атопичен дерматит, псориазис.

Ежедневните програми се провеждат под строг дерматологичен контрол и включват основни процедури, които се предписват индивидуално. Още повече, в хидротерапевтичния център са разработени и образователни и информационни програми, които да помогнат на пациентите да разберат проблемите си по-добре и така да оптимизират провежданата терапия.

За по-голямо удобство на пациентите, до центъра е изграден и хотел Avène, който посреща гостите в изключително приятна и уютна обстановка.

Човекът, чиято е заслугата за развитието на този район, е Пиер Фабр. Той изгражда лечебния център, а в последствие създава и марката Eau Thermale Avène. На място се изгражда и Лаборатория, където ежедневно се следят състава и качествата на термалната вода.

Също така там се намира и самият завод Avène, където се произвеждат всички продукти на марката. Термалната вода, която влиза в производството, се взема директно от извора и това гарантира запазване на всички нейни успокояващи, антииритативни и омекотяващи свойства. Спреят с Термална вода, както и продукти от сериите за най-чувствителната кожа Tolerance Extreme и XeraCalm A.D, се произвеждат в стерилна среда, без влагане на никакви консерванти, а патентованата опаковка гарантира стерилността на продукта през целия период на употреба.

 

Днес марката дава решение за различни дерматологични състояния – специфични и ежедневни грижи, анти-ейдж, продукти за лице и тяло и слънцезащитна грижа, в чийто състав влиза Термалната вода Avène.

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser