Преминете към основното съдържание

Класика с хищен нрав

Непоклатимият моден статут на леопардите
© ImaxTree, архив на марките

Хищните петна на дивите котки разширяват своя арсеал на модно местообитание и вече дори не се съобразяват с климатичните промени.

Този принт присъства и върху минималното пространство на банските, и върху разточителните дължини на дългите палта. Леопардовите шарки отново са на гребена на вълната и по-всичко личи, че ще се задържат там и през пролет-лято 2019-та.

Като се замисля, пребиваването им в дамския гардероб се простира доста назад във времето, до американските символи на нямото кино, като Джоан Крофорд. Плеядата от звезди които са афиширали любов към модното присъствие на дивите котки е достатъчно дълъг, за да обясни, защо дизайнерите не се отказват от този десен и дори излизат от обичайната му гама, като модела в червено на Том Форд представен от Джоан Смoлс.

Адаптивността на леопарда в модата е достатъчно голяма, той следва еднакво добре и тенденцията на широките рамене (Gareth Pugh), и спортната естетика с шапка балаклава на Calvin Klein. За есента и зимата беше забелязан при: Max Mara, Victoria Beckham, Michael Kors, за пролет-лято дефилират при Burberry, Saint Laurent, Elie Saab.

Накратко казано, при предстоящите празнични намаления инвестирайте в някое и друго леопардово петно. Ако дълга рокля, в този десен, ви се струва прекалена, то грабнете чанта или чифт обувки. Добавете червено червило и ще бъдете сред най-желаните модни хищници.

© ImaxTree, Max Mara, Victoria Beckham, Tom Ford

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser