Преминете към основното съдържание

Клаудия Шифър стана Барби

В чест на 50-годишнината на топ модела Mattel създаде нейно копие

Клаудия Шифър бе удостоена с голяма чест - по нейния образ и подобие е създадена кукла Барби! В чест на годишнината на супермодела (тя навърши 50 години на 25 август), Mattel реши да създаде кукли, облечени в дизайнерски тоалети, с които някога е дефилирала Клаудия. Първият е синя корсетна рокля на Версаче от колекцията есен - зима 1994 г., а вторият - черна миди рокля с дълги ръкави от Balmain. За съжаление колекционерските играчки няма да бъдат пуснати в продажба: те са направени изключително за серията Barbie Style, която не влиза в масово производство.

Подобни кукли Барби са рядкост. Обикновено те се правят само в чест на онези знаменитости, които имат изключителен принос за развитието на културата и модата. Например, една от тези кукли е посветена на легендарната модна икона Айрис Апфел. Tя е облечена в реплика на един от известните й тоалети. В допълнение към сътрудничеството с Mattel, Клаудия Шифър пусна и капсулни колекции с Versace, Frame Denim, Bamford и Lucie Kaas, за да отпразнува своята годишнина. Доменико Долче и Стефано Габана подписаха и персонализираха една от чантите от колекцията си есен-зима специално за топ модела. А Оливие Рустинг, креативен директор на Balmain, дори я нарече „въплъщение на топ модел“.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser