Преминете към основното съдържание

Клеър Фой е "Момичето в паяжината"

Хакерка Лисбет Саландер е всичко, от което един днешен герой има нужда

В напрегнатия трилър "Момичето в паяжината" феновете ще преживеят едно съвсем ново приключение на Лисбет Саландер, в което тази аутсайдерка, която не се вписва никъде – най-оригиналния и интригуващ воин в защита на правосъдието през 21 век – поема на една от най-опасните си и прекалено лични мисии досега.

Когато учен я наема, за да открадне негова разработка от американците, Лисбет се оказва замесена в мрачна и изпълнена с насилие паяжина от интриги, след като мистериозни сили отмъкват всички данни, подпалват апартамента й и я оставят да умре.

С помощта на един стар приятел, журналиста Микаел Блумквис, действащ като нетипичен съюзник, Лисбет трябва да се впусне в опасно приключение, за да открие хакерите, да спаси малкия син на учения, и да си възвърне това, което й е откраднато. Докато паяжината се затяга, тя е измъчвана от сенките на своето собствено мистериозно минало.

Лошите мъже по света могат да се изправят срещу Лисбет Саландер на техен собствен риск. Но за всички онези, които се нуждаят от един нов герой – уязвимите и без право на глас – тя е онази избухлива бунтовничка с чувство за справедливост, от която може би се нуждаем повече от всякога.

Работата по новата глава в поредицата Милениум – базирана на световния литературен феномен, създаден от Стиг Ларшон и продължен от Давид Лагеркранс – започна през януари 2018 г. в Берлин, а снимките приключват през април в Стокхолм.

Момичето в паяжината е първата книга от поредицата бестселъри, която се сдобива първо с англоезична екранизация. Предишните книги от поредицата бяха първоначално заснети на шведски, а Мъжете, които мразеха жените беше римейк на шведския филм. Той се превърна в хит по целия свят, с приходи над 230 милиона долара.

Студиото продължава подготовката за екранизация на следващата книга от поредицата Милениум – Мъжът, който търсеше сянката си.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser