Преминете към основното съдържание

Кое е по-добре: индивидуална или групова тренировка?

И двете имат плюсове
Индивидуална или групова тренировка?
Индивидуална или групова тренировка? © iStock

Някои се чувстват добре, когато тренират сутрин, докато други – късно вечер. Но харесва ли ви да се изпотявате в група с други напълно непознати трениращи?Това как се отразява на собствената ви мотивация? Преди да вземете решението за това къде и как да тренирате, прочетете какви са плюсовете на индивидуалната и на груповата тренировка.

Плюсове на груповата тренировка:

За много хора това е голяма мотивация и просто трябва да го приемете. Да се задъхате заедно с други 30 човека, за да завършите серията си от клякания с подскок, е понякога наистина мотивиращо.

Възможност за социализация. Групата по спорт е чудесно място, където може да се срещнете със съмишленици. Дали някой от тях ще се превърне в новия ви спътник за шопинг в МОЛ-а или ще вечеряте с него на свещи, зависи от вас.

Ще бъдете поставени в конкуренция – действа добре на мотивацията. Ако сте пропускали груповите спортове в гимназията, сега е моментът да развиете състезателен дух.

Плюсове на индивидуалната тренировка:

По-евтина е. Карта за фитнеса за цял месец означава, че може да посещавате колкото дни искате и за колкото дълго време ви е нужно спортния център. Докато груповата тренировка е ограничена в определени дни за определено време.

Избирате си сам музиката. Когато тренирате сами, имате свой избор на плейлиста за поддържане на ритъма.

Може да се потите колкото си искате. Ако не се чувствате добре, може да спрете, когато имате нужда. Може да отидете до тоалетна, ако се наложи, без да изпитвате чувство за вина, че разсейвате групата или че пропускате от упражненията. 

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser