
Кексът е най-простият вид домашен сладкиш, тъй като винаги се приготвя по приблизително един начин и се сменят само добавките (горски плодове, плодове, шоколад, ядки). Открийте идеалната текстура на тестото, която ви допада, и не променяйте рецептата повече. Проявете фантазия в избора на пълнеж и разгледайте интересни идеи, които все още не са твърде популярни.
Например, една от новите възможности за приготвяне на кекс е с маскарпоне. Представете си тази кадифена нежност, съчетана с горски плодове! Истински екстаз. Подобен е на мъфините с извара, но е много по-нежен поради сочната си и топяща се в устата консистенция. Този кекс може да стане вашият „коронен“ сладкиш, когато искате нещо сладичко за кафе или чай.
Съставки (за форма 23 см х 10 см):
Приготвяне:
1. Разбийте размекнатото масло, захарта и яйцата в блендер или с миксер. Добавете пресятото брашно с бакпулвер към сместа и бъркайте до консистенцията на гъста заквасена сметана.
2. Добавете маскарпонето към тестото и разбийте. Добавете замразени плодове и разбъркайте внимателно.
3. Намажете формата с масло, изсипете сместа и я изравнете.
4. Сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете 10 минути. След това намалете фурната на 180 градуса и оставете да се пече още 30 минути.