Преминете към основното съдържание

Когато животът ти поднесе рожден ден, направи си... грим

Или защо според мен е важно за самочувствието и психичното ни здраве поне веднъж в годината да си направим гримът, за който никога не ни остава време

12 октомври сутринта. Събуждам се от кашлящото си в съседната стая дете и ми идва да се самоубия. След 2 седмици вкъщи със същите симптоми и 4 дни на ясла, синът ми май отново е болен. Казвам си, че може да е задавил, и го обличам за ясла, твърдо решена да гледам положително на живота и да вярвам, че този път инхалациите и стоенето вкъщи ще ни се разминат. В един момент мъжът ми пристъпва към мен с подарък и аз се сещам, че днес минавам още едно ниво в личната си еволюция и ставам на 32 г. Благодаря му с целувка за прекрасната гривна и започвам да се оправям, защото вече минава 8 ч. и трябва да тръгваме. Докато обличам любимата си рокля (все пак имам рожден ден, а и тя е достатъчно широка, за да не ме кара да се потискам от факта, че пак съм напълняла), се чудя как да внеса малко радост в този празничен ден. Решавам, че като отида в офиса ще се гримирам и бързо пълня една торба с любимите ми продукти на Smashbox.

Докато пътувам към офиса, намирам и снимка от Instagram профила на марката, която смятам да използвам за вдъхновение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Публикация, споделена от Smashbox Cosmetics (@smashboxcosmetics) на

 

Влизам в редакцията, изсипвам продуктите на бюрото си и се захващам с грима, въпреки полевите условия, на които трябва да го направя.

Разбира се, започвам с праймъра Photo Finish и мислено благодаря на съдбата, че поне сутринта съм успяла да си сложа крем на лицето. Харесва ми текстурата на базата, която се плъзга по-добре от хидратиращ серум и създава приятен защитен филм върху кожата.

Следва фон дьо тенът Studio Skin, който нанасям директно с пръсти поради липсата на каквито и да било други „инструменти“. Което ме подсеща, че трябва да си подготвя един несесер за подобни екстремни ситуации за офиса. Харесва ми как, въпреки липсата на четка за фон дьо тен, продуктът се разнася изключително лесно, а и веднага си личи откъде е минал – кожата ми е идеално гладка и сякаш не съм недоспала и кисела. Настроението ми бавно започва да се повишава.

Време е да взема палитрата Cover Shot: Ablaze и да започна да рисувам върху клепачите си. Отварям снимката от Instagram профила на Smashbox и запретвам ръкави. Поне за сенките съм си взела четки, с които да ги нанеса. Решавам, че за основа, а и за да изравня цвета, ще нанеса от нюанса Relax върху целия клепач. Във вътрешната част на окото използвам бляскавия нюанс Moccasin, като веднага след него избирам да сложа силно пигментирания златист Tourch. Края на окото подчертавам с матовия и доста тъмно кафяв Dark Horse, който много ми харесва. За да няма резки линии между горната и долната част на клепача, решавам да прелея сгъвката на окото с Throwback, който се оказва малко тъмен за тази цел, но сложих минимално количество и се получи. Сега дойде моментът на преливането с пухкава четка, което може да продължи и доста дълго, но е важно сенките да са без резки линии. Решавам под веждите на долния клепач да сложа малко от керемидения нюанс Nirvana за акцент. За озаряване на вътрешния ъгъл на окото нанасям Siesta, а после и Relaxed точно под веждите. Щом приключих със сенките, се замислих, че всъщност работата с тях ми е била изключително лесна и приятна. Те са много силно пигментирани, с което трябва да се внимава, защото на няколко пъти ми се струваше, че цветът е по-блед, но всъщност той е доста плътен. Освен това сенките се нанасят изключително лесно, без нужда от повторно наслояване.

Реших да подчертая допълнително очите и да нанеса още един от любимите ми напоследък продукти на Smashbox – очната линия Always On Liquid Eyeliner. Готова съм буквално с едно движение, без да се налага да повтарям, защото формулата й е достатъчно пигментирана. Освен това самата форма на очната линия е създадена така, че да стои стабилно в ръката и така максимално да улесни нанасянето.


МОЯТ NUDE ГРИМ ЗА ЕСЕННИТЕ УИКЕНДИ


Финалният щрих в грима на очите е спиралата. За да бъде визията ми още по-драматична, избрах да нанеса две спирали. Като първи пласт използвах спиралата Full Exposure, която да придаде обем и плътност, а след това нанесох и Super Fan за по-извити и дълги мигли.

Накрая остана и червилото. Реших да наруша класическите правила и въпреки драматичните очи, нанесох металическото Always On Liquid Lipstick. Благодарение на удобната четчица, то се нанася лесно и прецизно, без да имам нужда от молив за устни. И издържа цял ден, след парче торта и чаша кафе и вино!

След този грим настроението ми веднага се подобри и беше време с колежките да разрежем тортата и да се почерпим с чаша вино. Заредена с положителни емоции, си тръгнах от офиса с идеята да завърша деня с приятно семейно пътуване. Качихме се в колата и потеглихме, но се наложи да се върнем в момента, в който излязохме от София. Детето ми кашляше ужасно през целия път до там. Помислих си как отново се започва одисеята с инхалациите, но случайно видях отражението си в стъклото и се усмихнах. Поне щях да изглеждам добре в лекарския кабинет, към който веднага тръгнахме.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser