Преминете към основното съдържание

Когато сексът се превърне в лудост

Мечта за всеки мъж или истинско проклятие – да поговорим за нимфоманките
© iStock

„Постоянно мисля за секс. Това ме побърква! Използвам вибратора си по няколко пъти на ден. Всичко започна, когато бях на 13. Тогава ме изнасилиха и може да ви прозвучи извратено, но на мен ми хареса. Веднъж си уредих среща с едно момче от чата. Накрая правихме орална любов на улицата. Мразя това! Кара ме да се чувствам отвратително! Иска ми се да се променя!“ Попадам на тази лична история във форум за нимфоманки и започвам да се чудя какво се крие зад изпълнения с плътски удоволствия свят на пристрастените към секса. И накрая откривам, че това, което най-малко присъства там, е удоволствието.

Без обяснение

Думата „нимфомания“ произлиза от гръцкото нимфе, невеста, и мания – страст, безумие. Най-просто казано, това е състояние на повишено полово влечение при жените – тъй наречената хиперсексуалност. Терминът нимфомания се отнася само до жени, при мъжете същото състояние се нарича сатириазис. Отскоро медицинският свят не разпознава и не използва думата „нимфомания“. Според учените тя няма научно значение, тъй като отсъстват ясни критерии, по които да се установи дали една жена е нимфоманка или не. Вместо това човек с висок сексуален апетит трябва да се нарича хиперсексуален.

Истинска лудост

Съществува мнение, че нимфоманията е болестно състояние, сравнимо със зависимост. Тя може да се появи в резултат на силно неудовлетворение от сексуалния живот или проблем с междуличностното общуване. Често от нимфомания страдат жени, преживели тежък емоционален момент. Някои учени я свързват с хормонални отклонения, например по време на бременност или прием на лекарства. Понякога от хиперсексуалност се „разболяват“ и жени, преживели спортна травма или друг вид физическо нараняване. Интересен е случаят на британката Ранди Аманда Фуалърс – тя станала нимфоманка след падане от електронната фитнессистема на Nintendo Wii Fit. Хиперсексуалността почти винаги се съпровожда с неувереност в личния живот, душевна пустота и страдание заради невъзможност да се стигне до оргазъм. Според статистиката 3% от населението на Земята постоянно изпитват сексуално желание.


КОЛКО ЧЕСТО Е ДОБРЕ ДА ПРАВИТЕ СЕКС?


Мечта на всички мъже?

В съзнанието на повечето мъже идеалната жена се появява в образа на необуздана нимфоманка, на която сексът никога не стига. Но дали, когато я срещнат в реалността, няма да съжалят за това? Сексът по условие е не само физическо удоволствие, но и начин да се отпуснем, да се почувстваме защитени и обичани. Това правило е валидно и за нимфоманките, но в огромни мащаби. Те трудно могат да намерят мъж, който да удовлетвори всичките им изисквания. Факт е, че представителите на силния пол се влюбват в нимфоманки заради отношението им към живота и заради измамното усещане, че ще изпитат голямо удоволствие, задоволявайки такава жена. Има два варианта за изход от подобна връзка – или мъжете си тръгват, защото се чувстват изтощени, или техните сърца са разбити, тъй като на нимфоманката никога не й стига само един партньор.

Ирония на съдбата

Въпреки че винаги са заобиколени от мъже и ги сменят постоянно, нимфоманките са преследвани от чувство за самота. Тяхното вечно търсене наранява онези, които са им най-близки, отдалечава ги от тях. Но най-лошото е, че мъчат сами себе си. Сексът в огромни количества е техният начин да се преборят със самотата и страховете си. И за тях единственият изход е да намерят своя сексманиак. Но това е като търсене на игла в купа сено.


РАЗЛИКАТА МЕЖДУ СЕКС И СЕКСУАЛНОСТ


 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser