Преминете към основното съдържание

Кого да НЕ следвате в INSTAGRAM

5 типа профили, които не заслужават място във вашия FOLLOWING списък
Пребройте постовете им за деня и преценете дали си заслужава.
Пребройте постовете им за деня и преценете дали си заслужава. © iStock

Знаете ли, че средностатистическият потребител пропуска около 70% от постовете в своя фийд? За да не бъдете част от тази статистика, се нуждаете от филтър – не фотографски, а етичен, т.е. отсяващ кого да последвате. Ето 5 типа профили, които не заслужават място във вашия following списък:

1. Спамещите

Те публикуват толкова често, че няма скрол на света, който да ви помогне да преплувате морето от спам. Как да ги разпознаете: отворете профила им (ако е отключен), пребройте постовете им за деня и преценете дали съдържанието им си заслужава морето от информация.

2. Селфи маниаците

Разновидност на спамърите, при тях сте с нулев шанс да научите нещо различно от това, как изглежда лицето им под всеки един ъгъл и лъч светлина.

Селфитата на Met Gala 2017

Галерия

Селфитата на Met Gala 2017

Инстаграм

3. #Follo4Follow

Обещанието, че ще ви последват, ако и вие ги последвате, трае точно колкото отнема след това да натиснат unfollow. A ако последвате прекалено много профили по този начин, Instagram може да ви помисли за бот и да ви блокира заради твърде голямата активност.4. Използващите чужди снимки

Кадър, който вече сте виждали някъде и очевидно не е на този потребител, означава само едно: неавтентично съдържание. Вече ви предупредихме, че това е най-голямата обида в Instagarm.

5. Рекламиращите

Така, както не обичаме рекламните паузи по телевизията, търпението ни към тях е нулево и в рамките на нашия фийд.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser