Преминете към основното съдържание

Кой ден през 2020 г. е особено благоприятен за сключване на брак?

Според астрологията и нумерологията
© iStock

Спомняте ли си 2017 г.? Когато имаше бум на сватбите на 07.07. По-осезаемо може би беше през 2007 г., с датата 20.07.

Е, очевидно за 2020 г. също се очертава една определена дата, която ще бъде доста актуална сред младоженците. Поне така твърди Марша-Ан Браун, директор на Weddings and Romance в Sandals Resorts, обединяващи 16 дестинации за двойки на Карибите. Според нея датата 20.02.2020 г. е вече заета почти навсякъде. Причината се крие не толкова в симетрията на цифрите, колкото в астрологията и нумерологията. Все повече хора се допитват до тях, когато им предстои избор на дата за важно събитие.

Какво се крие зад датата 20.02.2020 г.? Обяснява Керълайн Фокнър, създател на т.нар. динамична астрология и автор на книгата „Вашите звезди“.

„В нумерологията числото 2 обозначава могъщата женска фигура, която умее да бъде едновременно смирена, изящна, силна и несравнимо решителна. В астрологията числото 2 бележи дома на Телец – знак, който се управлява от Венера. Венера е богинята на любовта и красотата, тя символизира търпението, упоритостта, всеотдайността, лоялността, тя работи усилено, за да изгради невероятен и дълготраен съюз.“

В нумерологично отношение числото 2 означава решителност и сила, в астрологията то се управлява от Венера. Според Фокнър 20.02.2020 посочва „силна ангажираност и привързаност, емоционална стабилност и изпълнение на свещени договори“, което идва и от това, че тогава Сатурн, Юпитер, Плутон, Марс и Луната са в един и същи знак (Водолей).

За първи път след 60-те години на миналия век – епохата на любовта, равенството, свободата, включително и свободата на обичаш, Водолей и Юпитер се събират заедно. Според Фокнър това е хубаво и определя идната година като време на възход. 2020 г. е рестартиране на епохата на Водолея, която ще насърчи осъзнаването, толерантността, състраданието и равенството.

Внимание! От 17 февруари до 10 март Меркурий ще е ретрограден. Казва се, че такива периоди са неблагоприятни за сключване на договори, за вземане на важни решения, за сключване на брак. Фокнър обаче дава повод за успокоение. Според нея възприемането на ретроградността като нещо негативно е неправилно и присъщо на „старата школа“ в астрологията. Създателката на т.нар. динамична астрология твърди, че тези периоди са преди всичко възможност за преосмисляне на отношения, за втори шанс и за ново начало.

Ако все пак сте решени да избягнете всякаква ретроградност, помнете, че като цяло 2020 г. ще бъде благоприятно време за сключване на трайни партньорства, в това число и брак. Така че просто си изберете дата, която на вас ви харесва. Ние сме с две ръце за лятото!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser