Преминете към основното съдържание

Кой е Monsieur Li?

Hermes представя петия аромат от колекцията Le Jardins: уханна приказка за Китай

През 2003, водещият парфюмерист на Hermes Жан-Клод Елена ни запозна с Un Jardin en Mediterranee. Следват уханията от Un Jardin sur le Nil до Un Jardin sur le Toit.

През 2015 почитателят на Ориента ни отвежда там, където „животът започва в деня, в който започнеш да отглеждаш градина“ - Китай.

Разходката в градината ни предлага загатнати изненади и гони лошите духове. Това е съкровено място за медитация, където динамиката и мислите вървят ръка за ръка, където всяка стъпка, дава крила на въображението. И тъй като китайската градина не е завършена, докато всеки елемент, без значение дали езерце или беседка, не получи име, този нов аромат-градина се нарича Le Jardin de Monsieur Li (Градината на господин Ли). В нея всеки може да намери спокойствие, свое място за релакс, уединение, работа и живот, които стават едно цяло.

Тази китайска градина се намира някъде между реалността и мечтата, като и този път г-н Елена е надминал себе си в ароматната пирамида. Идентифицираме още в първиия миг три нотки – на кумкуат, мента и жасмин. Ако затворите очи ще се потопите в свежо мокро утро, ухаещо на росен жасмин, прясна мента и тиха градина. Разбира се безлюдна и само ваша. Не изоставена, а хармонично уединена и приканваща към блаженство.

Жан-Клод Елена

Ароматът е само за онези хора, на които бихте позволили да нарушат дистанцията ви. Той изисква специално внимание.

Le Jardin de Monsieur Li е отражение на градината във водата. Той е миниатюрно изображение с размити граници на свежа лятна утрин. Никакъв полъх, никакъв звук, никакъв акцент не може да наруши неговата уханна хармония. Както самият Жан-Клод Елена казва: „Всичко там, дори шаранът в езерцето, се наслаждава на живота 100%.“

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser