Преминете към основното съдържание

Най-добрият натурален продукт за почистване на грим!

Представяме ви маслото от жожоба

© iStock

Натуралната грижа и козметика често са изненадващо ефективни. Едновременно с това са достъпни и лесни за използване. Почистването на грим е първата стъпка във вечерния ритуал.

Удивителните свойства на маслото от жожоба

Маслото от жожоба е по-скоро восък. Жожоба е храст, който вирее в сухите райони на Мексико и в югозападните райони на САЩ. От ядката на жожоба се изолира течен восък, наречен масло. То има златист цвят, почти безцветно е и се съхранява лесно. Най-удивителното нещо в него е биохимичният му състав, което го отличава от останалите масла. По своята композиция това масло практически е много близо до човешкия себум. Ето защо маслото от жожоба толкова добре тонизира кожата. Това масло е леко и некомедогеннно, подходящо е за всякакъв тип кожа.

© iStock

Как да го използвате за почистване на грим?

Купете си чисто масло от жожоба и памучни тампони. Накиснете два памучни тампона във вода или мек тоник. Изстискайте ги и добавете върху тях няколко капки масло от жожоба. Плътно притиснете тампоните върху клепачите си и задръжте около 5 секунди, така че маслото да размекне грима. Внимателно плъзнете диска към слепоочията и повторете движението с тампоните. Сгънете наполовина тампоните и минете по ръба на клепачите в посока от слепоочията към носа.

Благодарение на своя състав, маслото от жожоба е много подходящо за грижа за кожата около очите. Т.е. то едновременно премахва грима, но и подхранва и се грижи за кожата. Богато е на витамин Е, който помага в борбата срешу свободните радикали – враговете на младата и еластична кожа. Антиоксидантите, мастните киселини и стероли, които се съдържат в маслото от жожоба насърчават подновяването на клетките на кожата.


messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser