Преминете към основното съдържание

Кой е най-високоплатеният модел на 2018 година?

Вижте кои са кралиците на подиума
© getty

И тази година Кендал Дженър отново стана най-богатият и най-търсеният модел през 2018 година.

Резултатът е удивителен от гледна точка на това, че тази година 23-годишната американка претърпя "пауза в кариера", свързана с нейното психологическо състояние. След което стана много селективна за представленията, в които участва. Може би това само засили интереса към супермодела.

"Никога не съм била едно от момичетата, които правят 30 шоута на сезон. Безкрайните работни дни, липсата на сън, отделянето от семейството и приятелите, стресът от пътуването, загубата на физическо и психическо здраве не са за мен ", каза тя в интервю, предизвиквайки скандална реакция.

Според резултатите от 2018 г., според списание Форбс, Дженър е спечелила 22,5 милиона долара. Повечето ѝ доходи са от рекламни договори с Estee Lauder, Adidas и Calvin Klein.

Още един интересен факт - заплатата на Кендал е само 13% по-малка от печалбата на по-малклата ѝ сестра, Кайли Дженър, която не е професионален модел, а приходите и са 166,5 милиона долара.

Доходът на лидера в класацията Кендал е почти два пъти по-висок от този на колежката ѝ Карли Клос (спечелила 13 милиона долара), която е на второ място.

След нея са Криси Тийген и Роузи Хънтингтън-Уайтли, които са спечелили 11,5 милиона долара.

Любимката на нулевите години - бразилката Жизел Бюндхен, която отдавна приключи с кариерата си, продължава да печели по 10 милиона на година. Следваща е Кара Делефин с 10 милиона долара, Джиджи Хадид с 9,5 милиона, Бела Хадид с 8,5 милиона, Джоан Смолс с 8,5 милиона и Дутцен Крус с 8 милиона.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser