Преминете към основното съдържание

Кой е трансексуалният модел, който пренаписа историята на изкуството?

Като картина на Сандро Ботичели е трансджендърът Леа Ти, която блесна на декемврийската корица на ELLE Бразилия

36-годишният бразилски трансджендър модел, Леа Ти предизвика истински фурор с последната си снимка, на която позира полугола.

Питате се защо? 

От вчера Леа е на декемврийската корица на ELLE Бразилия. Снимките от фотосесията пресъздават картината на Сандро Ботичели „Раждането на Венера“, а тя е в ролята на богинята, която е застанала на мидена черупка и прикриваща тялото си с дългата си коса. 

Леа израства в меката на бранша - Италия и е първият транссексуален модел дефилирал на откриването на Олимпийските игри през 2016 г. Тогава тя представи страната си и отново предизвика противоречиви реакции.
 

Но изненадите не спират до тук.

Списанието не е с една, а с цели пет корици, на които известни личности пресъздават известни произведения на изкуството.

Освен Леа, читателите на ELLE Бразилия могат да открият корици с лицата на актрисите Соня Брага и Таис Араужо, актьорите Лазаро Рамос и Хосе Келсо Мартинез и композиторът Каетану Велозу.

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser