Преминете към основното съдържание

Кой е възможно най-секси цветът?

Учените са разрешиха спора между невинното бяло, темпераментното червено, мистериозното черно и стилното сиво.
© iStock

Какви фактори влияят на физическата привлекателност? Въпросът, който измъчва учените вече няколкостотин години, а хилядите научни опити да се разкодира сексуалността, потвърждават това.

Например, доказано е, че най-ярките емоции са причинени от момичета със симетрични черти и с фигура "пясъчен часовник" (изразена талия и бедра).

Въпреки, че фокусът на изследванията обикновено е пристрастен към физическите данни, учените знаят, че екстровертността, честността и дръзките дрехи (уви, това е факт) възбуждат противоположния пол. Липсваше само да се добави към цялата картинка и цветовото описание.

В серия от експерименти, включващи стотици експериментални субекти от различни възрасти и националности, психологически изследователи от Университета в Рочестър доказаха кой цвят прави жената по-привлекателна и желана в очите на мъжа.

Заинтригуванхме ли ви?

Нищо неочаквано! Най-секси цветът, който съществува само в природата, е червеният. И той си няма конкуренти в палитрата! Това не засяга оценката на интелектуалните данни, способността за съпричастност и не прави жената по-съблазнителна, поне според другите жени.

Как и защо работи този цвят?


11 ЧЕРВЕНИ РОКЛИ


Тук отново диктуват инстинктите.

Мъжете, неизменно интерпретират червения цвят като секс сигнал, за които червеното неволно им напомня за сексуалните стереотипи, които обграждат „разкрепостената” дамата носеща пурпурните нюанси. Това задейства естествените им желания.

В допълнение, според психолозите, червеното е това, което усилва работата на онези части на мозъка, които са отговорни за концентрацията на вниманието - такъв обект не се изплъзва от погледа.

© iStock

В един от експериментите в Рочестър на доброволците бе предложено да погледнат снимка и да си представят следната ситуация: „Отивате на среща. Имате сто долара в портфейла си. Колко пари искате да похарчите за тази вечеря? ”Мъжете показаха максимална щедрост към онези дами, които носеха червено или бяха поставени на червен фон. Бялото, синьото, зеленото и сивото, включени в експеримента нямаха такъв успех. Участниците в теста бяха помолени да оценят не само общата привлекателност на жената, но и да изразят своите намерения. Най-смелите фантазии и решителни действия, те съвсем очаквано изразиха по отношение на кандидатките в червено. Любопитното е, че някои от мъжете невярващо се отнесоха към бележките на учените, които твърдяха, че въпросната дама не e настроена сексуално. 

От една страна, трикът с червеното е елементарен и гениален. Можете да изглеждате в пъти по-секси като просто смените блузата си или да изберете правилния нюанс на червилото. Но, от друга страна, бихте ли искали цветът на дрехите ви да говори за вас по този начин, дори ако в действителност изобщо не се нуждаете от подобно внимание? 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser