Преминете към основното съдържание

Кои емотикони използват чужденците при онлайн флирт

Вижте какво да очаквате, ако си чатите с някой красавец от друга страна?
Британците ползват намигването два пъти повече, отколкото останалия свят.
Британците ползват намигването два пъти повече, отколкото останалия свят. © iStock

Онлайн флиртовете с чужденци понякога се нуждаят от превод в ефир. Уви, все още не притежаваме речник за ситуациите, в които не се чувстваме в свои води.

Затова, с цел да се ориентираме какво да очакваме от предстоящия флирт сезон, търсим помощ от SwiftKey – разработчиците на софтуер за клавиатури на iOS и Android! В свой доклад те анализират тенденцията при използването на емотикони в зависимост от географското положение, климата и културата на съответната страна.

Ето и най-интересната част от резултатите:

  • Американците обичат кралските емотикони (корона, принцеса и т.н.) и го ползват двойно повече, отколкото британците например. Ползват и картинката с патладжана повече от всяка друга страна!
  • Австралийците явно обичат алкохола – пращат двете бирени чаши, коктейлите и виното два пъти повече от останалите в света.
  • Сърцето е най-често изпращаният емотикон сред французите: 55 %. Това е единствената страна, където усмивката не е на първо място!

Французите предпочитат сърцето пред усмивката

  • Британците често ползват и намигването – два пъти повече, отколкото останалия свят.
  • Руснаците „раздават“ доста снежинки, вероятно заради климата в страната им.

                                    ПЪТЕШЕСТВЕНИЦИТЕ ИЗНЕВЕРЯВАТ ПОВЕЧЕ


 

  • Бразилците са с двойно по-голям резултат по отношение на религиозните емотикони (църква, молещи се ръце, звезда).Малайзийците са онези, от които можете да очаквате най-големи изненади: 10-те най-популярни сред тях емотикони се използват в останалия свят едва на 37%.
  • Най-пасивни по отношение на разчупването на разговора с картинки пък са турците.
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser