Преминете към основното съдържание

Кои женски гърди са красиви?

Вече може да изчислите дали вашите са такива

© iStock

Еталонът за красиви гърди постоянно се променя, както и естетическите схващания по въпроса. Погрешно е мнението, че за красотата на първо място от значение е размерът на гърдите. Всъщност привлекателността на тази красива част от женското тяло се крие по-скоро във формата й. Все пак според мъжете има определени критерии, които им помагат да определят дали женските гърди са с красива форма.

В древността гърдите са били приемани като знак за плодородие и тогава се ценял пищнитя бюст. В епохата на Ренесанса започнали да се ценят не толкова обемните гърди, а кръглите. В началото на XX век жените скривали гърдите си под корсети и тогава за красив се считал плоският бюст.

Кои всъщност са факторите, които оказват влияние върху оформянето на красиви гърди?

Генетика. Красивите гърди са по наследство, точно както и формата на носа или на ушите.

Хормонален фон. Половото съзряване на момичетата започва около 12-14 годишна възраст и това е периодът, в който започва тялото активно да произвежда хормони, които регулират растежа на гърдите. Този растеж спира на около 25-годишна възраст.

Гръдна мускулатура. Мускулите поддържат и млечните жлези, затова красивата форма на гърдите до известна степен се определя и от степента на развитите мускули на гърдите.

Формула за красиви гърди: има такава!

Тя е изведена от учени от Университета в Палермо. За тази цел те препоръчват да бъде очертан триъгълник с върхове съответно A. B и C. Основата му е между върховете A и B. Ъглите на триъгълника трябва да бъдат разположени в три точки – на зърната и във вдлъбнатината между ключиците. За да изчислите дали гърдите ви са с идеална форма, трябва да разделите на две дължината A-C. Числото, което ще получите, трябва да разделите на дължината A_B. Параметрите на красивите женски гърди трябва да са равни на 0.4 до 0.6. Средните параметри са следните: разстоянието от зърното до пъпа трябва да е 24-25 см, диаметърът на основата на гърдата – 12-13 см.

Негативно влияние върху формата на гърдите оказва лошата стойка на тялото, рязката загуба на тегло, кърменето, неправилно подбрана форма на сутиена (по-малък размер нарушава кръвообращението, което провокира увисване, заради нарушена еластичност на кожната тъкан).

Как да запазите красивата форма на гърдите си?

Най-лесно това става с хладен душ всеки ден в продължение на около 1-2 минути, обтриване на областта на гърдите с кубчета лед, маска за гърди и физически упражнения за поддържане на мускулатурата.

Жените често имат комплекси заради гърдите си – дали ще са прекалено малки или с не толкова красива форма. За мъжете обаче големият бюст далеч не е от значение, а по-важен фактор е формата му. Повечето представители на силния пол обаче признават, че когато харесват една жена, бюстът й не играе особена роля и дори и нестандартна форма на гърдите не би ги смутила.


messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser