Преминете към основното съдържание

Кой купи най-големия кръгъл диамант в света?

Скъпоценният камък е 1 109 карата и струва 53 милиона долара
© LUCARA DIAMONDS

Основателят на бижутерската компания Graff Diamonds Лорънс Граф стана собственик на Lesedi La Rona - най-скъпият кръгъл диамант в света. Той е признат за втория по големина скъпоценен камък в света от 100 години.

Новият собственик ще вземе решение за вида на изрязването на съкровището, "Самият камък ще ни разкаже историята си, той ще ни диктува как би искал да бъде отрязан. И ние ще направим всичко възможно, за да покажем уважение към неговите изключителни свойства ", казва Лорънс Граф.

Скъпоценният камък на Lesedi La Rona е открит в Ботсвана през ноември 2015 г. Диамантът е бил продаден на търг в "Sotheby's" през 2016 г. за повече от 70 милиона долара, но тогава е нямало заинтересовани лица, въпреки медийната реклама. Оферирането спря със сума от 61 милиона долара. Оттогава Lesedi La Rona не е бил на разположение за разглеждане.

© getty

Лорънс Граф си постави за цел да купи този диамант преди една година. Оказа се, че това му струва 53 милиона долара. Според компанията Lucara Diamond, която притежава мината, където са намерили диаманта, Граф е единственият достоен купувач.

"Горди сме, че сме новите пазачи на този невероятен диамант. Нашият професионален екип от майстори бижутери разчитат на дългогодишния си опит в създаването на най-важните диаманти в света. Ще работим денем и нощем, за да осигурим справедливо и подходящо отношение към този природен дар ", казва Лорънс Граф.


messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser