Преминете към основното съдържание

Кой отслабва по-лесно: ниските или високите?

Интересен въпрос, за който има няколко теории
© iStock

Оказва се, че всичко може да повлияе на това колко бързо отслабваме и колко калории горим ежедневно. Дори и височината ни!

Учените успяха да разкрият поредната фитнес тайна – ниските хора горят повече калории от високите. Според Питър Уейанд от Университета в Далас това се дължи на факта, че в сравнение с по-високите те трябва да направят повече крачки, за да изминат едно и също разстояние.


3 ЗВЕЗДНИ МИНЬОНЧЕТА И ТЕХНИТЕ СТАЙЛИНГ ТРИКОВЕ


Д-р Луиза Петре обаче е на противоположното мнение. Според нея на ниските хора им е много по-трудно да отслабнат и те по-сериозно трябва да следят калорийния си прием. И причината за това е, че високите имат повече мускули, а мускулите са това, което всъщност гори калориите в организма.

Затова, ако сте миньонче, внимавайте какво и колко си хапвате. Препоръчваме ви и да спортувате активно, като най-много ще ви помогнат упражненията с тежести.

 

Още по етикети

фитнес , спорт , калории
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser