Преминете към основното съдържание

Кои парфюми ни помагат да отслабнем?

Доказано е, че ароматите влияят не само на емоциите ни, но и на функционирането на организма
© iStock

Парфюмите могат да ни помогнат да отслабнем. В борбата с килограмите е важно да знаем, че има ухания, които намаляват апетита. Като сладките аромати на ванилия и портокал.

Доказано е, че ароматите влияят и на емоциите ни. Силните нотки като мускус ни карат да се чувстваме по-привлекателни. Цитрусовите акорди пък ни правят щастливи, а жасминът бори депресията.


ПАРФЮМИТЕ, КОИТО ИЗДАВАТ ХАРАКТЕРА И НАСТРОЕНИЕТО ВИ


Проучване показва, че жените харесват най-много цитрусовите парфюми, морските и цветни дезодоранти и плодовите ухания при бялата козметика. И марките взимат всичко това предвид, защото историята помни много случай на успехи или провали само и единствено заради аромата на продукта. Случвало се е удачното ухание да накара производителите да променят формулата на крема, за да го направят по-ефективен. Случвало се е обаче и неприятният аромат да провали научните достижения на лабораториите. Така например един дезодорант претърпява грандиозен провал само заради това, че ухае на... лимон. Жените отказвали да го купуват, защото смятали, че щипе. Но когато същият този продукт започва да ухае на роза, продажбите стигат върха.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser