Преминете към основното съдържание

Кои са 5-те ключа към женския оргазъм?

Удоволствието от тези няколко секунди може да се учи цял живот

© iStock

В удоволствието си жените са непредсказуеми и капризни и крият повече тайни от мъжете. Има няколко ключа към тези заветни порти на женското удоволствие. Разберете кои са те!

Понякога идва леко и внезапно, понякога разтърсващо и изгарящо, а понякога след много усилия и търпение... Женският оргазъм е странно нещо – и без да го има, жената може да се наслаждава на секса, да ражда... За да достигнете до него, не трябва да разчитате на готови рецепти, а просто да преодолеете някои пречки по пътя.

#1. Добро самочувствие.

Същото е като в ежедневието – трябва да имате самочувствие, което да ви поддържа. Трябва да имате доверие към тялото си и образа, който то създава. Това означава да не се стремите към оргазма като самоцел, а да се наслаждавате на собствения си ритъм, да не се фокусирате върху удоволствието на партньора, а да се наслаждавате на съвместното удоволствие.

#2. Отпуснете се.

При много жени удоволствието подсъзнателно е свързано с напрежение и тревога, като към това се добавя и страх да не „загубите“ себе си по време на оргазма. Неслучайно в някои езици думата оргазъм означава „малка смърт“. Много жени мислят, че насладата, която изпитват не се вписва в идеалния образ за тях. За да се освободите от тези вътрешни страхове, трябва да изключите мозъка си и да се съсредоточите върху тялото си и усещанията си.

#3. Имайте си доверие.

И с партньора в живота ви, и с партньора за една нощ най-важното за достигане до оргазъм е едно – доверието. Именно на другия е дадена силата да ни ограничава или да ни разкрепостява. Да се доверявате на партньора, означава да излизате от всички възможни рамки, норми и клишета. Какво ми харесва на мен? Какво искам аз? Това са единствените въпроси, които си струва да си задавате. И да споделяте желанията си с партньора си.

#4. По пътя на фантазията

За да достигнете до оргазма, често не може да минете без еротичните сюжети в главата си. Именно те хранят желанието. Да осъзнавате конкретната реалност и настоящия момент е много полезно за различни ситуации в живота, но за оргазма са задължителни „джунглите“ на въображението ви.

#5. Работете заедно

Оргазмът е като да посрещате гост..., който може и да не дойде. Оргазмът наистина е непредсказуем. По време на секса ние изпитваме неповторими усещания, но те съществуват в живота ни независимо от оргазма. Още от майчината утроба тялото ни има памет за ласките и докосванията в стените на матката. Любовните ласки ни връщат в тези времена на нежност и безопасност. В секса емоциите стават необичайно ярки и цялото ни същество се потапя в тръпката на очакването, напрежение, облекчение, смях, сълзи... Психоаналитикът и сексолог Катрин Бланк казва: „Оргазмът е няколко секунди интензивно удоволствие – именно тогава превръщаме всички емоции в наслада.“

Оргазмът е вътрешен танц, който много жени усвояват с времето. В неговите причудливи форми те разгадават своите тайни усещания, предпочитания, желания. Така те откриват нови измерения за себе си, пускат на воля животинския си импулс, „разхождат“ се в тайните градини на своите усещания и наслади. Пътят към оргазма минава през риска – рискът да се откажете от представите си за секса и за своята сексуалност и да откриете нови неща. Първите сексуални опити получавате още в младостта си, но е важно да ги обогатявате, да познавате желанията си. Това е работа, която продължава цял живот. Тя изисква любопитство, творчески подход и е най-добре да се осъществява от двама.


messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser