Преминете към основното съдържание

Кои са най-актуалните ски курорти за този сезон?

Местата из Европа, където човек може да кара ски при прекрасни условия са много, но вижте кои курорти попадат в топ 5, като най-предпочитани през новия ски сезон

Всяка година в началото на ноември, скиорите започват да планират своите ски ваканции. И докато миналата година модерни бяха имена като известните курорти Сен Мориц в Швейцария и Кицбюел в Австрия, тази година на преден план излизат по-малко познати, но много обещаващи имена.

Вал Торенс, Франция

© iStock

Вал Торенс бе обявен за най-добрия ски курорт за 2016 година. Той е и най-високият ски курорт в Европа, намира се на 2300 м. надморска височина и предлага на любителите на зимните спортове повече от 600 км писти. Френският курорт е един от най-новите и бързо развиващи се световни ски курорти, който съчетава едни от най-добрите писти и чудесни условия за нощен живот. Тук всеки може да намери нещо, което би му подсигурило уникално преживяване. Изграден в чист планински стил, Вал Торенс дава на гостите си възможност да преоткрият насладата от най-добрата възможна почивка. Вал Торенс е типично алпийско ваканционно селище, където няма да срещнете автомобили и ще се забавлявате със ските или без тях.

Ла План, Франция

© iStock

Ла План е семеен зимен и летен курорт, разположен във Френските Алпи, на височина 1250-3250 метра. През последните 50 години курорта става световно известен със своите 225км. писти, подходящи за всички нива скиори. Атмосферата и архитектурата са чудесни и потапят гостите на градчето в половин вековната му история в зимните спортове. В Европа има 7 писти за боб-слей, като най-добрия от тях е в Ла План.

Копаоник, Сърбия

© iStock

Копаоник (Сребърна планина) е един от най-големите ски курорти в Сърбия. 290 км. от София ви делят от тази райска приказка, която ще ви предложи над 70 км. писти с 21 лифтени съоражения. Дължината на най-дългата писта е 3,5 км, а любителите на нощното каране също ще са доволни, тъй като има специална писта, която е осветена и работи в малките часове на денонощието. Почивката в Колаоник може да ви излезне много икономична, тъй като курортът разполага с голяма легова база, подходяща за джоба на всеки. За тези от вас, които не си падат по зимните спортове, можете да се разходите из планината и да разгледате включения в списъка на ЮНЕСКО за културно наследство манастир в Студеница с основател Св. Стефан Първовенчани – древният манастир Жича. 

Кортина Ди Ампецо, Италия

© iStock

Курортът е един от най-старите ски курорти в света. Кортина д’Ампецо е домакин на седмите зимните олимпийски игри през 1956 г., а Роджър Мур се спуска там във филма „Само за твоите очи“, част от поредицата за Джеймс Бонд. Предлага 70 писти с обща площ от 82 км, които се обслужват от 36 лифта. Подходящ е за всички нива скиори, като разполага и с писти за начинаещи, както и за сноубордисти. Курортът предлага и чудесна възможност за пазаруване – има над 200 бутика.

Трисил, Норвегия

© iStock

Трисил е популярен като семейна ски дестинация и включва четири взаимосвързани, но с уникални характеристики ски зони за професионалисти, опитни, среднонапреднали и начинаещи скиори. Норвежкият курорт е предпочитан от любителите на ски бягането и става все по-популярен в световен мащаб.

Автор Кристиан Пижов

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser