Преминете към основното съдържание

Кои са най-щедрите милионери според Forbes

Бил и Мелинда Гейтс оглавяват второто място

Списание "Форбс" представи списък на милиардерите, които са изхарчили най-много пари за благотворителност.

Лидерът в тази класация е Уорън Бъфет - през 2017 г. той дарява 2,8 млрд. долара за благотворителност. Той инвестира голяма част от сумата във фондация "Бил и Мелинда Гейтс" и дава останалите на благотворителни фондации, управлявани от трите му деца.

На второ място се класираха Бил и Мелинда Гейтс. През 2017 г. те са изхарчили 2,5 милиарда долара за благотворителност. За своята благотворителна дейност, двойката през 2005 г. получиха призванието "Човек на годината" от списание Time.


7 ИНТЕРЕСНИ ФАКТА ЗА МИЛИОНЕРИТЕ


Също така в топ класацията са бившият кмет на Ню Йорк и основател на информационната агенция Bloomberg - Майкъл Блумбърг, който е отдал 700 милиона долара за благотворителност, семейството на основателя на Walmart - Сам Уолтър (536 милиона долара) и Джордж Сорос основател на фондация "Отворено общество" (531 милиона долара ).

Също в списъка са основателят на Facebook Марк Зукербърг и съпругата му Присила Чан (400 милиона долара). Двойката предидмно инвестира в образование, здравеопазване и научни изследвания.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser