Преминете към основното съдържание

Кой спря чалга звездите да бъдат номер едно в Инстаграм?

Повече от 13 милиона фенове не им достигат, за да оглавят класацията! Първите места са окупирани от фитнес-маниаци и спортисти плюс една българка в Холивуд

Ако Инстаграм беше само българска социална мрежа, за първото място щяха да се бият Николета Лозанова, Гери Никол и цял отбор чалга изпълнители. Но глобалната аудитория си казва тежката дума и на родните поп-фолк звезди са им нужни повече от 13 милиона последователи, за да стигнат поне до второто място.

Прави впечатление, че челните позиции в класацията за най-влиятелните българи в Инстаграм са окупирани от фитнес-маниаци и спортисти, сред които Григор Димитров. Те се нареждат след най-популярната българка в социалната мрежа – Нина Добрев.

Странно, но в десетката има само един влогър – Емил Конрад. На фона на звездите-инфлуенсъри, родните блогъри и влогъри остават все още в сферата на микро влиянията над прекалено малки групи.

Вижте кои са в топ 16 на най-влиятелните българи в Инстаграм:

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser