Преминете към основното съдържание

Коя е Хеда Стирнстед?

Чаровната актриса е звездата в сериалa „Ресторантът“ по Epic Drama, новият телевизионен канал на Viasat World
© BANIJAY

Хеда Стирнстед не е познато име у нас, но е истинска звезда в родната Швеция. Само на 30 г., тя има над 20 филма зад гърба си, а последната й роля е в историческия сериал „Ресторантът“, който вече върви по новия канал на Viasat World – Epic Drama. Там тя играе младата Нина – момиче от висшата класа, което по време на празненствата по повод края на Втората световна война в Стокхолм, се целува с кухненския работник Кале. Тази кратка среща ще доведе до сериозни последици за много хора, особено за семейството на Нина, което държи класен ресторант в центъра на Стокхолм. Представяме ви част от интервюто с Хеда Стирнстед, което иначе можете да прочетете в мартенския брой на ELLE.

© BANIJAY

Хеда, как би описала героинята си в сериала? Ти самата олицетворяваш ли се с Нина?

В някои отношения – да. И двете сме упорити, пламенни и жадни за живот. Но Нина е малко по-готина, отколкото аз бях на тази възраст, и също така много по-привилегирована.

С какво би сравнила „Ресторантът“, дали е подобен на друг сериал, който си гледала?

Лесно е да сравним подобни сериали, но мисля, че „Ресторантът“ разказва уникална история. По-скоро ми прилича на филми за вечната любов като „Титаник“ или „Тетрадката“, отколкото на други сериали.

С какво този сериал е по-различен от другите? Защо би го препоръчала?

Мисля, че всички могат да се влюбят в поне един герой, в историите за вечната любов, войната и политиката – все теми, които отдавна не са били представяни в телевизионен сериал.

Сподели ни някоя тайна от снимачната площадка.

Всички актьори се опознахме много добре и аз и Чарли, който играе Кале, започнахме много да се шегуваме един с друг. В студиото имаше много кучета, защото членовете на екипа водеха домашните си любимци на работа. И понякога скривах някое от големите кучета в неговата гримьорна, за да го дразня.

Имаш ли си любима сцена от „Ресторанътът“. И ако да, защо?

Обичам епизодът на архипелага по време на шведския фестивал на рака. Наистина красив и напрегнат епизод, заснет на прекрасна локация.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser