Преминете към основното съдържание

Слънцето не е единственият враг на кожата

Как трябва да се грижим за кожата през горещия сезон?
© iStock

През горещия сезон въздухът е по-влажен, топъл и прашен. Това кара порите на кожата да се стеснят, докато мастните жлези работят по-интензивно, а бактериите започват да се размножават активно. Резултатът е възпалено лице с обриви и акне.

За да избегнете всичко това, трябва внимателно и старателно да почиствате кожата, да я защитавате и да се грижите за нея.

Кожата има нужда от ежедневна защита

Слънцето вреди на кожата, но има и друг враг, който не е нов. Ние сме постоянно заобиколени от него, живеем в непрекъснат контакт с него, а той вреди на младостта и красотата ни... Името му? Замърсяване.

Когато замърсяването и UV лъчите се обединят, те не само увреждат нашето здраве. Те са и причината за:

  • Преждевремнно стареене на кожата
  • Посивяване на тена, дължащо се на ‘черни’ замърсяващи частици, които се струпват по лицето ни и появата на пигментни петна.
  • Увеличено производство на себум, появата на разширени пори, несъвършенства.
  • Повишена чувствителност на кожата в комбинация с дехидратация, водеща до усещане за стегнатост, зачервяване...

Днес, повече от всякога, жените трябва да се защитават от замърсяването и UV лъчите, за да съхранят своят капитал от младост и красота.

КАК ЗАМЪРСЯВАНЕТО ЗАСТРАШАВА КРАСОТАТА НА НАШАТА КОЖА?

Когато замърсена молекула се прикрепи към кожата, тя незабавно бива улавяна от AhR рецептор. Позициониран в кератиноцитите, рецеторът отключва лавинообразно
вредни реакции, които допринасят за преждевременното стареене на кожата. Междувременно,същите тези замърсяващи частици окисляват протеините на повърхността на кожата, придавайки й сивкав тен.

За да предоставят защита срещу увреждането от слънцето, Майсторите- моделиери на формули селектират UVA и UVB слънцезащита. Главната цел e да бъдат съхранени кожата и тенът.

СЪЗДАВАНЕТО НА ЕДНА УНИКАЛНА ФОРМУЛА

За създаването на изключителна формула, първо е необходимо да бъдат селектирани иновативни съставки.

Една прецизна композиция, която да отдаде цялата си мощ в сърцето на една галенова структура, съвършено адаптирана от совя страна, за да гарантира нейната ефикасност.

За да предоставят на жените възможността да съхранят техния капитал от младост и красота възможно най-дълго, GALENIC Paris създадоха козметична грижа със способността да защитава кожата от увреждането на замърсяването и UV лъчите.

© iStock

АКТИВНА ЗАЩИТА

С наименование идващо от Френсктото ‘dent de Lion’, което означава лъвски зъб, глухарчето е растение признато от нутриционистите, заради своите детоксикиращи качества. То поглъща нитрати, които присъстват в замърсената среда и асимилирайки ги то подпомага пречистването на въздуха и почвата в градовете.

Веднъж нанесен на кожата, екстрактът от Глухарче ограничава действието на AhR рецептор, като по този начин предотвратява задълбочаването на преждевремнното
стареене.

Въздействието на замърсените молекули на повърхността върху оксидирането на протеините е също редуцирано. Така, сиянието на сивкавия и безжизнен тен е възвърнато и кожният релеф е изваян.

AQUA URBAN НЕВИДИМ ЩИТ

Колекцията AQUA URBAN се състои от два мулти-защитни невидими Щита за защита от замърсяване, свободни радикали и UV лъчи, SPF30/PA+++ и  SPF50+/PA++++(2)
Козметична грижа за жени, които искат да предпазят кожата си от увреждане. Само с един жест, тези щитове образуват фин, розовеещ пудрен воал. Почти незабележим завършек със съвършена база за грим. 

Идеалният ритуал

Нанасяйте AQUA URBAN Невидим Щит сутрин, самостоятелно или заедно с вашият ежедневен козметичен продукт, преди грим. Не забравяйте да разклатите флакона, за да се възползвате от изключителната фина тесктура на формулата.

АНТИ-ПОЛЮЦИОНЕН ЗАЩИТЕН СПРЕЙ

Спреят, с неговата фина формула, съдържа екстракт от Глухарче и трио от хидратиращи съставки за презареждане на кожата с анти-полюционни защити, хидратация и свежест. Той е нелепкав и съвършен за нанасяне върху грим.

Идеалният ритуал

 Затворете очи и впръскайте върху лице, шия и деколте от разстояние 20 см. Оставете да се абсорбира без да разнасяте и повторете няколко пъти: след нанасяне на грим , когато сте в движение (в метрото или в колата), докато вървите по улицата, докато сте на терасата, по време на спорт, в офиса, при силен климатик. 

ЕДИН ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ЧУВСТВЕН ПОДПИС

 Изтънчен акомпанимент на тази колекция, която облича кожата в невидим воал от защита е парфюм, който ни пренася в първите летни дни от годината и нежните,
свежи пролетни лъчи.

Един наистина деликатен букет, композиран от божур, магнолия и жасмин, подсилени от по-интензивни женствени мускусни и дървесни нотки с кашмир.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser