Преминете към основното съдържание

Коженото яке – време е за рокади

Тренчът е чудесен за пролетните дъждовни дни, но коя е неговата алтернатива, която заслужава внимание
Alexander McQueen, Celine, Burberry
Alexander McQueen, Celine, Burberry © ImaxTree

По-къса версия, но също така - не пропускаща вода. Kоженото яке е достойният по-малък брат на тренча. Основен претендент за приза "out of season" то е поредната заемка от мъжкият гардероб.

Срещаме го във всевъзможни вариации.

От почти класическа пилотска версия до женствени интерпретации клонящи към образа на риза. Характерът на коженото яке е толкова гъвкав, че е сред фаворитите не само на дизайнерите, а и на звездите.

© Getty

Кая Гербер, Оливия Кулпо, Пикси Гелдоф

По традиция е черно, но в колекциите освен сериозни конструктивни разработки, често откриваме и други цветови решения.

Дори не е нужно да бъде от естествена кожа. Технологичното производство на тъкани е достатъчно напреднало и вече съществуват изкуствени заместители, които визуално не отстъпват на естествената кожа.

Другото голямо предимство е, че не пропуска вятър, който е също толкова неприятен колкото и дъжда. Добре си комуникира и с деним, тишърт, риза и разкроена пола. Спокойно може да го адаптирате към офисната „униформа“ с полувталена рокля или права пола.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser