Преминете към основното съдържание

Коледен глювайн с канела и кардамон

Тази рецепта за греяно вино ще повиши настроението и апетита ви
© iStock

Коледните празници идват със съответното настроение, което ни носят рецептите, които приготвяме по това време на годината, подаръците, емоционалната приповдигнатост и положителните вибрации във въздуха.

Познато със съвременното наименование глювайн, греяното вино е на почит у нас от векове. Рецептата, която ви предлагаме, е наистина вкусна.

Продукти за 10 чаши:

18 цветчета карамфил / 2 портокала / 2 бутилки бордо / 2 канелени пръчици (и 8 за украса) / 2 кутийки кардамон / 2 чаши нарязани ябълки (или ябълков сок) / 2 с. л. Захар

Приготвяне

Нарежете портокалите на кръгли филийки и поставете в процепите им по едно карамфилче. Сложете портокалите, две пръчици канела и захарта на дъното на тенджера и залейте с вино и ябълков сок (или нарязани ябълки). Поставете на среден огън и оставете да кипне леко, след което варете на бавен огън в продължение на 20 минути.

Разлейте по чашите, като украсите с канела и портокалови резени.  

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser