Преминете към основното съдържание

Коледното събитие на ИВАН АСЕН 22 превръща снега в модно предизвикателство

От 3-ти до 22-ри декември предстои традиционното и очаквано с трепет Коледно дизайнерско събитие в шоурума на дизайнерската платформа ИВАН АСЕН 22, в чието настоящо издание ще участват 25 дизайнери.

© Polina Sotirova

Сегът и близките до него характерни зимни повърхности, като скреж, лед и кристали са в основата на темата. Представени са различните му агрегатни състояния, от пухкав бял сняг до прозрачна вода, със своите текстури, от зърниста до гладка, геометричната триизмерност на изсечени ледени блокове, уникалният природен феномен на замръзналите вълни в Антарктида, ледените хотели в Швеция и Финландия. Всичко това е вдъхновение за интерпретацията на снега в материи, структури и форми.

Студената изчистена гама от снежно и синкаво бяло, през деликатни сини и синьосиви тонове, е омекотена от топлите разноцветни светлини на полярното северно сияние. Скандинавският аскетизъм в архитектурата и дизайна е допълнителна инспирация с преобладаващи ясни минималистични геометрични форми. Същите се открояват и в стилизираните геометрични мотиви на десените. Традиционните шарки от типичните „норвежки” пуловери са интерпретирани в нови обемни плетива. Прозрачността е приложена в изсечени гънки и плисета. Ситните чупки и нервюри са деликатни елементи, поставени на нетрадиционни места. Голямата иновация в настоящото издание ще е видео-каталогът, заснет от фотографа Петър Тановски, с участието на актрисата Ирмена Чичикова, осъществен с подкрепата на Национален фонд "Култура" по програмата "Творчески инициативи".

Зимните месеци са и време за уют, което посвещаваме на себе си. Клиентите на първите 20 дизайнерски модела ще получат оригинален козметичен продукт като подарък, комплимент от австралийската компания Kevin.Murphy, партньор на събитието.


В събитието участват модните дизайнери и лейбъли Prototype 23, Jar & Jam, Росица Мршич, nelmit, YOD by Яна Дворецка, OFF Limits, Динка Касабова, Инна Габровска, Диляна Иванова, Милена Начева, Славина Петрова, Радостина Клинкова, Полина Сотирова, Анелия Антова, Диляна Чолакова, Юлияна Янъкова, Илка Пейчева, Style Unlimited, „снежни” аксесоари и бижута ще изработят Велислава Божинова, Калина Чанкова, Катя Лазарова, KENNA Jewelry, Гергана Труканова, Ярослава Бьıкова и Five Seasons.

Предстои и специален дизайнерски уикенд с актуалната зимна колекция на OFF Limits на 5-ти и 6-ти декември.

Посещенията на шоурума са съобразени с разпоредбите и стават само с предварителни индивидуални уговорки на тел. 0888399506, мейл nelmit@yahoo.de и съобщения във фейсбук.

SNOWear се реализира с финансовото съдействие на Hационален Фонд „Култура” по програмата „Подкрепа на частни организации `20”.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser