Преминете към основното съдържание

Колко е лесно да бъдем щастливи през есента!

Новият брой на списание ELLE го доказва
© фотография SIVAN MILLER стайлинг ERIKA BOISAUBIN, грим FRANK GUYTON, коса LYANA WINFIELD, продукция MARINA MASOWIETSKY, локация LADURÉE – SOHO/NYC, модел JAZMIN SCHMERBER

Един мъж видял умираща змия в огъня и решил да я спаси. Когато я извадил от пламъците обаче, тя го ухапала. От болка човекът, без да иска, я изпуснал в огъня. Но отново й подал ръка, за да й помогне, а змията пак го ухапала...

- Много си твърдоглав – казал спътникът му. - Не разбираш ли, че всеки път, когато се опиташ да измъкнеш това животно от пламъците, то ще те ухапе?!

- Природата на змията е да хапе, но това няма да промени моята, която е да бъда добър човек и да помагам – отвърнал мъжът.

Тази история важи с пълна сила за щастието и есента. То, щастието, твърдоглаво и упорито ни подава ръка, за да изгони носталгията ни по безгрижните, топли и слънчеви летни дни, а ние, опарени от есента, навъсеното небе и дъждовете, все го хапем и бягаме от природата си да се чувстваме щастливи, търсейки причина в лошото време.

„Няма такова нещо като лошо време, има само неподходящо облекло“, казват скандинавците (да, този път не са британците!) и дават старт на няколко тренда в лайфстайла, които напоследък успешно се налагат по света – изкуството да живеем щастливи, независимо от времето, сезона, стреса... Да живеем в синхрон със себе си и с природата!

Вижте в новия брой на сп. ELLE речника на есенното щастие, който ще ви вдъхнови да пренесете скандинавската и у нас. Ще научите още за един японски тренд – уаби-саби, който ни подтиква да намираме красивото дори в несъвършенството. А с фото-историята ни, провокирана от Световния ден на толерантността (16 ноември), ще се убедите колко скучен щеше да бъде светът, ако всички бяхме еднакви. И ще погледнете по нов начин на различията – без предразсъдъци, с уважение, приемане и разбиране. Ще се замислите също колко е важно да се научим да обичаме себе си дори без грим, за да ни обичат и другите!

© фотографии DOMINIC EICHLER, грим KITE CHUAN

Прочетете и интервюто на Веселина Седларска за новата й книга „Депресията ме обича“, за да имате едно наум следващия път, когато решите да хапете щастието.

„Като всички мрачни и загадъчни неща, депресията е стигма. Петно, печат, ударен върху душата“, казва авторката. „За разлика от хремата и кашлицата, депресията подлежи на прикриване. В стандартния образ на успешния човек тя не се вписва. Затова повечето хора предпочитат да си я носят скришом. А депресията нараства със скоростта на епидемия. Световната здравна организация вече я обяви за причина №1 за загуба на трудоспособност, прогнозите са, че само след няколко години ще е в тройката на най-масово разпространените болести“, твърди още Веселина.

Затова оставете есенните депресии на статистиката, мили момичета, носете си щастието както новите рокли и си живейте живота! Другото е загуба на време.

П.П. Търсете новия, по-щастлив брой на сп. ELLE от 20 октомври!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser