Преминете към основното съдържание

Колко спечели Иванка Тръмп за 4 години в Белия дом

Анализатори са изчислили с колко са забогатели бившата "първа дъщеря" на САЩ и съпругът й Джаред Къшнър по време на президентството на Доналд Тръмп.

Неправителствената организация Citizens for Responsibility and Ethics във Вашингтон публикува информация, получена от анализа на дейността на Иванка Тръмп и Джаред Къшнър, която те са вършили през четирите години на президентството на Доналд Тръмп. Смята се, че съпрузите са добавили между 172 милиона и 640 милиона долара към семейната си сметка. И тези доходи нямат нищо общо с работата им в Белия дом.

Анализаторите посочиха печалбите, генерирани от хотела на семейство Тръмп във Вашингтон. В доклада се казва: „Иванка е спечелила над 13 милиона долара от хотела от 2017 г. насам, като приходите са намалявали с около 4 милиона долара годишно между 2017 и 2019 г. до около 1,5 милиона долара миналата година, което се дължи поне отчасти на пандемията. В допълнение към спадащите доходи, има и необясним спад в стойността на нейното имущество. След като преди това заяви, че имотът е на стойност между 5 и 25 милиона долара, в по-късни документи тя посочва, че стойността варира от 100 000 до 250 000 долара. И не е декларирала продажбата на собствения си дял в хотела."

Това несъответствие в цифрите смути организацията, която следи за спазването на етиката в американската столица. От страна на Джаред Къшнър двойката е получила доходи от собствеността му върху недвижими имоти, които подлежат на данъчни облекчения, получени от съпругата му. По време на последната си година като старши съветник на президента, Джаред създаде офшорна холдингова компания със седалище на Британските Вирджински острови. Според предположенията на анализаторите, Kushner Companies BVI Limited е свързана с някои финансови схеми, които все още не са напълно проучени.

По време на президентството си Доналд Тръмп успя да представи дъщеря си в най-висшите политически кръгове, без да обръща внимание на критиките и обвиненията в непотизъм. Президентът изобщо не се смути, че дъщеря му няма опит във външната политика. "Първата дъщеря" дори участва в срещи с лидерите на Г-20, което предизвика сериозно недоумение сред политическите наблюдатели.

В първото си интервю след полагането на клетва Джо Байдън отбеляза, че неговата администрация ще следва принципите на администрацията на Обама и няма да позволи присъствието на никой от роднините и други представители на близкия кръг в политическия живот на страната. Единственият човек, на чиято подкрепа разчита новият шеф на Белия дом, е съпругата му, която ще съчетае задълженията на първата дама на САЩ с постоянната си работа в колежа.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser